Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688808
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cukuru ražo no cukurniedrēm vai cukurbietēm. Pasaulē vairāk kā 60% cukura izgatavo no cukurniedrēm, bet atlikušo daļu – no cukurbietēm.

Cukurniedres:
Lai no cukurniedrēm pagatavotu cukuru, ir nepieciešami aptuveni 20 m3 ūdens uz katru tonnu cukurniedru. Cukurniedrēs ir 70% ūdens, 14% šķiedras, 13,3% saharozes (no kuriem 10 līdz 15% niedru cukura) un 2,7% šķīstošu piemaisījumu.

Cukurniedres vispirms mazgā
Tad no tām ekstrahē sulu
Tālāk šo sulu attīra, lai atdalītu nogulsnes
Attīrīto sulu tvaicē, lai iegūtu sīrupu.
Šo sīrupu kristalizē, lai atdalītu šķidrumu.
Iēgūtu maisījumu liek centrifūgā līdz melase atdalās no cukura kristāliem.
Iegūtie cukura kristāli tiek žāvēti un tālāk tie tiek rafinēti vai balināti.

Melase – pāri palikušais produkts, kura cukura saturs ir pārāk zems, lai iegūtu cukuru. To lieto dzīvnieku barības, rauga un alkoholisko dzērienu ražošanai.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1331497
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties