Uzmanību!
Lietojot čagu, nedrīkst vienlaicīgi lietot penicilīnu.
Lietojot čagu, vajadzētu izslēgt no uztura desas, žāvējumus, konservus, asas garšvielas, ierobežot dzīvnieku taukus un gaļas produktus, nelietot alkoholu un nesmēķēt.
Pagatavošana
Čagu ievāc visu gadu no augošu koku augšdaļas, sagriež 3 – 6 centimetru lielos gabalos un žāvē (50 –60 °C).
Uzlējuma pagatavošanai vajadzīgas apmēram 2 ēdamkarotes čagas.
Sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber termosā.
Aplej ar litru verdoša ūdens, ļauj 12 stundas ievilkties.
Dzer glāzi dienā tukšā dūšā.
Ārstnieciskais kurss ir 3 – 5 mēneši ar 7 – 10 dienu pārtraukumu.
…