Banketu veidi:
FURŠETS(furšeta galds):
Viens no populārākajiem banketa veidiem;
Tas izpaužas- viesi paši apkalpojas pie kopēja galda un izvēlas sev vēlamas un tīkamas uzkodas, ēdienus un dzērienus.
Parasti klāj lielam viesu skaitam.
Par viesu labsajūtu rūpējās profesionāļi viesmīļi, kuri papildina iztukšotos ēdienu traukus, nomaina izēstās plates pret pilnām un novāc banketu zālē netīros un vairāk neizmantotos traukus.
Furšeta galds tiek uzklāts un grezni izdekorēts, pirms tam to saskaņojot ar klientu, papildus tiek uzklāts kafijas galds ar kafiju, tēju un kūciņām.
BANKETS AR PILNU VIESMĪĻU APAKALPOŠANU:
Banketa veids, kuru parasti izvēlas tad, kad vēlas visaugstāko apkalpošanas līmeni;
4-7 viesus apkalpo profesionāls viesmīlis, kurš visu vakaru rūpēsies, lai viesi justos ērti, omulīgi un galvenais labi paēduši un padzirdīti;
Pastāv izvēles iespēja ēdienu pasniegšanā.
BANKETS AR DAĻĒJU VIESMĪĻU APKALPOŠANU:
glauns banketa veids, kurā uz katriem desmit līdz divdesmit viesiem būs viens viesmīlis;
Šāda tipa banketa apkalpošanai lielisks piemērs ir kāzu mielasts;
viesi būs ar banketu apmierināti un visiem labs prāts.…