Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:225712
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Amonjaks, NH3
Amonjaks neatbilst tradicionālajai bāzu formulai,
Piemīt bāziskas īpašības, kas pie tam ir izteiktākas par dažu labu nešķīstošo hidroksīdu, tomēr par šķīstošajiem hidroksīdiem (sārmiem) amonjaks ir vājāka bāze.
Parastajos apstākļos amonjaks ir gāzveida viela ar asu smaku.
blīvums ir aptuveni 1,7 reizes mazāks par gaisa blīvumu.
Amonjaka viršanas temperatūra normālā spiedienā ir -32oC, taču ja spiediens ir paaugstināts, amonjaks sašķidrinās arī parastajā temperatūrā. Šķidram amonjakam iztvaikojot notiek stipra atdzišana, to izmanto saldējamās iekārtās.
Dabā amonjaks rodas sadaloties augu un dzīvnieku atliekām.
Amonjaks ļoti labi šķīst ūdenī. Vienā litrā ūdens 20oC temperatūrā izšķīst aptuveni 700 litri amonjaka.
Iegūšana.
Laboratorijā amonjaku parasti iegūst karsējot amonija hlorīdu kopā ar kalcija hidroksīdu, kaut gan var izmantot jebkuru citu amonija sāli un jebkuru citu sārmu, skat. iegūšanas iekārtu attēlā: 2NH4Cl + Ca(OH)2 → to CaCl2 + 2H2O + NH3↑
Rūpniecībā amonjaku sintezē no skābekļa un ūdeņraža: N2+ 3H2 →2NH3 + Q…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties