Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:335207
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aminoskābes normālos apstākļos parasti ir cietas vielas, jo tās var veidot daudz ūdeņraža saišu.
Aminoskābēm parasti ir pārāk maza termiskā izturība, lai tās varētu uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai (tās sadalās ātrāk).
Rūpnieciski aminoskābes galvenokārt iegūst no ģenētiski modificētām baktērijām.
Katrai aminoskābei ir savs nosaukums (alanīns, leicīns, serīns utt.), kurus plaši lieto, aplūkojot dažādas peptīdu un olbaltumvielu struktūras, kuras veidotas no aminskābēm.
Pēc IUPAC nomenklatūras aminoskābju nosaukuma izskaņa ir vārds –skābe
Daudzas aminoskābes iegūst, sašķeļot olbaltumvielas. Tagad ir pazīstamas arī daudzas aminoskābju ieguves sintētiskās metodes. Laboratorijā vienkāršākās aminoskābes var iegūt, uz halogēnkarbonskābēm iedarbojoties ar amonjaku.
Piemēram:
Cl–CH2–COOH+NH3 → NH2–CH3–COOH+HCl…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties