Aprūpes rekomendācijas
Diēta
Ēdienreižu regularitāte — ēst vienā un tajā pašā laikā, 3—4 reizes dienā ar
vienādu intervālu;
jāēd lēnām, kumosu labi sakošļājot un sasiekalojot, tādējādi nodrošinot
atbilstošu fermentatīvo darbību.
Nepārslogot kuņģi.
Nelietot asu, karstu, aukstu, putojošu ēdienu.
Lietot sabalansētu uzturu — olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku attiecības(Mūsdienās ir noskaidrotas normas, cik daudz uzturvielu ir jāuzņem diennakts laikā. Būtiski, ka uzturā ir jābūt noteiktā daudzumā visām trim pamata barības vielām. Pieaugušam cilvēkam diennakts laikā ir jāuzņem:
ami olbaltumvielu, 100 grami tauku, 400-500 grami ogļhidrātu)
Režīms
Pusstundu pēc ēšanas nedrīkst sēdēt salīcis, steigties, fiziski smagi strādāt.
Plānot aktivitātes-atpūtas periodus.
Profilakse
Profilaksē nozīme pilnvērtīgam uzturam ar optimālu olbaltumvielu daudzumu, regulārām ēdienreizēm, kā arī savlaicīgai zobu ārstēšanai.
Nedrīkst lietot alkoholiskus dzērienus un smēķēt. Uzturā izmantojami tikai svaigi labas kvalitātes produkti. Laikus jāārstē citu gremošanas orgānu slimības.
…