Prakses atskaite
Uzņēmējdarbība un tiesības
Tūrisms, viesmīlība
Vadības prakse uzņēmumā SIA "Sendera iebrauktuve"-
Vadības prakse uzņēmumā SIA "Sendera iebrauktuve"
Prakses atskaite28 Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība, Vadība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
IEVADS | 4 | |
1. | VISPĀRĒJĀS ZIŅAS PAR ATPŪTAS KOMPLEKSU SIA „STENDERAIEBRAUKTUVE” | 5 |
1.1. | Uzņēmuma raksturojums, vietu skaits, darba režīms, īpašuma forma | 5 |
1.2. | Uzņēmumā strādājošo skaits, uzņēmuma struktūra | 5 |
1.3. | Apkalpošanas veids restorānā un pakalpojumu līmenis viesnīcā | 6 |
1.4. | Uzņēmuma apmeklētāju mērķa grupas raksturojums | 7 |
2. | PERSONĀLS | 8 |
2.1. | Uzņēmuma darbinieku organizatoriskā struktūra | 8 |
2.2. | Darbinieku atlase, pieņemšana darbā un atlaišana | 10 |
2.3. | Amata apraksti, iekšējās kārtības noteikumi | 10 |
2.4. | Instruktāžas, apmācība, pārkvalifikācija un kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumi | 11 |
2.5. | Darba aizsardzības un higiēnas prasības uzņēmumā | 12 |
3. | VADĪBAS DARBA PLĀNOŠANA | 13 |
3.1. | Vadības darba pielietotās metodes | 13 |
3.2. | Vadības darba plānošana un organizēšana viesnīcā/restorānā | 14 |
3.3. | Komunikācija starp dienestiem/struktūrvienībām | 15 |
3.4. | Ražošanas potenciāls, apjomi un to dinamika | 16 |
3.5. | Darba ražīguma rādītāji, to analīze | 17 |
3.6. | Plānošanas periodi un periodu izvērtējums | 18 |
3.7. | Atzinības un sodi | 18 |
4. | KVALITĀTES STANDARTI UZŅĒMUMĀ | 19 |
4.1. | Ēdināšanas uzņēmuma ražošanas tehniskā dokumentācija. Paškontroles sistēmas dokumentācija. Līgumu slēgšana ar pakalpojumu sniedzējiem | 19 |
4.2. | Viesnīcas atbilstības izvērtējums pēc Latvijas viesnīcu un viesu māju atbilstības standarta | 21 |
4.3. | Kvalitātes rokasgrāmata viesnīcā, nodaļās. Pasākumi kvalitātes standartu izstrādāšanā, ieviešanā, kontrolē. Personāla loma standartu izstrādāšanā, ieviešanā | 22 |
4.4. | Aptaujas apmeklētāju viedokļa noskaidrošanai, datu analīzei, pretpasākumi | 22 |
5. | MĀRKETINGA PASĀKUMI | 23 |
5.1. | Mārketinga pasākumi | 23 |
5.2. | Reklāmas veidi un pielietojamie reklāmas līdzekļi uzņēmumā | 24 |
5.3. | Reklāmas budžets | 26 |
5.4. | Reklāmas rezultātu kontrole un izvērtējums | 26 |
5.5. | Sabiedriskās attiecības un pārdošanas veicināšanas pasākumi | 26 |
5.6. | Tirgus pētījumu metodes | 27 |
6. | SADARBĪBA AR CITIEM UZŅĒMUMIEM UN ORGANIZĀCIJĀM | 27 |
6.1. | Sadarbība ar citām viesnīcām, tūrisma informācijas centriem, tūrisma aģentūrām | 27 |
6.2. | Sadarbība ar valsts un pašvaldību uzņēmumiem, izglītības iestādēm | 28 |
7. | FINANŠU VADĪBA | 30 |
7.1. | Mainīgās un fiksētās izmaksas uzņēmumā | 30 |
7.2. | Ieņēmumu un izdevumu budžets, budžetēšanas periodi, plānotā un faktiskā salīdzināšana, izvērtēšana, pretpasākumi | 30 |
7.3. | Finanšu kontrole, kontrollings | 31 |
7.4. | Cenu kalkulācijas metodes, cenu ietekmes faktori, cenu atlaižu veidi, atlaižu politika | 31 |
7.5. | Personāla izmaksu kalkulācija | 31 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 32 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 34 |
IEVADS
Par savu vadības prakses vietu izvēlējos atpūtas vietu „Rožmalas”, kas ir jaunizveidots, 2006. gada 28. maijā atvērts uzņēmums, kura atrašanās vieta ir Bauska, Ceraukstes pagasts, 76km braucienā no Rīgas. Tas iezīmējas ar īpašu stilu un piedāvātiem pakalpojumiem, kā, piemēram, romantiskās vannas, pirts pērieni, kliņģerīšu mīcīšana dzirnavās, u.tml. Kā unikāls vēsturisks apskates objekts ir dzirnavas , kas celtas 1862. gadā un nupat ir svaigi atjaunotas.
Vadības prakses pamatojums un mērķis ir nostiprināt iegūtās teorētiskās zināšanas, papildināt un nostiprināt praktiskās iemaņas. Apgūt ēdināšanas, viesnīcu vadību, darba organizāciju, iespēju robežās veikt atsevišķas vadības izpildfunkcijas, analizēt uzņēmuma vadības darbu.
Prakses atskaitē tiek izpētīti un aprakstīti šādi uzdevumi:
• Vispārējās ziņas par uzņēmumu – uzņēmuma raksturojums, vietu skaits, darba režīms, u.tml.;
• Personāls – uzņēmumu darbinieku organizatoriskā struktūra, darbinieku atlase, pieņemšana darbā un atlaišana, u.tml.;
• Vadības darba plānošana – vadības darba pielietotās metodes, u.tml.;
• Kvalitātes standarti uzņēmumā – ēdināšanas uzņēmuma ražošanas tehniskā dokumentācija, paškontroles sistēmas dokumentācija, viesnīcas atbilstības izvērtējums, u.tml.;
• Mārketinga pasākumi – reklāmas veidi, reklāmas budžets, reklāmas rezultātu kontrole, u.tml.
• Sadarbība ar citiem uzņēmumiem un organizācijām;
• Finanšu vadība – mainīgās un fiksētās izmaksas uzņēmumā, ieņēmumu un izdevumu budžets, u.tml.
Prakses atskaitei pievienoju prakses dienasgrāmatu (skat. 1. pielikumu), kurā pēc katras nostrādātās darba nedēļas ir veikts ieraksts par apgūto.
1. VISPĀRĒJĀS ZIŅAS PAR ATPŪTAS KOMPLEKSU SIA „STENDERA IEBRAUKTUVE”
1.1. Uzņēmuma raksturojums, vietu skaits, darba režīms, īpašuma forma
Atpūtas komplekss SIA „Stendera iebrauktuve” ar nosaukumu „Rožmalas” atrodas 7 km aiz Bauskas, Grenctāles virzienā, Ceraukstes pagastā, 76 km braucienā no Rīgas.
Uzņēmums piedāvā gan izmitināšanas pakalpojumus, gan ēdināšanas pakalpojumus, divas zāles pasākumu rīkošanai, pirti ar burbuļvannu, gan arī atpūtas un izklaides iespējas Ribbes vējdzirnavās.
Atpūtas vieta „Rožmalas” viesnīcā ir 13 numuriņi, divi no tiem vienstāvu, katrā pa 3 gultasvietām, pārējie ir divstāvu, kuros katrā var izguldināt līdz pat 4 personām, kā arī divi no tiem ir lux numuri ar kamīnu un skatu uz vējdzirnavām. Atpūtas vietā ir arī viesu nams, kurā trīs istabas ir ar daļējām ērtībām –atsevišķa kopēja dušas telpa un atsevišķa tualete, kā arī viena istaba ar ērtībām. Kopumā atpūtas vietā „Rožmalas” iespējams izguldīt 60 viesus.
Uzņēmuma restorānā ir 68 vietas, no kurām 60 ir restorāna lielajā zālē, bet 8 restorāna balkonā.
Atpūtas vietā „Rožmalas” tiek piedāvātas divas zāles pasākumu, banketu un semināru rīkošanai, no kurām lielajā zālē ir vietas līdz pat 80 personām, bet mazajā zālē ~20 personām.
Viesnīcas darba režīms ir 24 h diennaktī, taču restorāna darba laiks ir no plkst. 7.00 līdz 23.00. No plkst. 7.00 līdz 11.00 viesnīcas viesiem, kā arī apmeklētājiem no malas tiek piedāvāta brokastu ēdienkarte.. No plkst. 11.00 tiek piedāvāta restorāna ēdienkarte, taču tāpat ir pieejama arī brokastu ēdienkarte.
Uzņēmuma īpašuma forma ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) – SIA „Stendera iebrauktuve”. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību savu statūtu fondu veido no to dalībnieku ieguldītā īpašuma. Šī sabiedrība par savām saistībām atbild ar visu to īpašumā esošo mantu, to dalībnieki par sabiedrības saistībām atbild tikai ar tai nošķirto mantu.
…
Pielikumu nav.
- Uzņēmuma analīzes prakse
- Uzņēmuma vides raksturojums
-
Vadības prakse uzņēmumā SIA "Sendera iebrauktuve"
Prakses atskaite28 Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība, Vadība
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Uzņēmuma analīzes prakse
Prakses atskaite augstskolai24
-
Uzņēmuma vides raksturojums
Prakses atskaite augstskolai9
-
Valsts kvalifikācijas prakse uzņēmumā
Prakses atskaite augstskolai23
-
Uzņēmuma „Group Europa” personāla vadības projekts
Prakses atskaite augstskolai26
Novērtēts! -
Prakse uzņēmumā "XYZ"
Prakses atskaite augstskolai48
Novērtēts!