IEVADS
Par prakses vietu, kur varētu izmantot universitātē iegūtās zināšanas, izvēlējos restorānu – kafejnīcu „Policijas akadēmija98”.
Darba mērķis ir iegūt prasmi analizēt ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko procesu norisi un to vadību, kā arī izpratni par metožu un paņēmienu pielietošanu produkcijas vai pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanā. Kā arī saskatīt trūkumus ēdināšanas uzņēmuma darbībā.
Darba uzdevums:
• Iegūt vispārējas ziņas par uzņēmumu;
• Izpētīt tehnoloģisko procesu norisi;
• Izpētīt sanitārhigiēnu uzņēmumā;
• Iegūt informāciju par tehnoloģiskajām iekārtām.
1.UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS
Uzņēmums – kafejnīca - restorāns „Policijas akadēmija 98” atrodas Ogrē, Brīvības ielā 12. Ēka, kurā pašlaik atrodas restorāns, kafejnīca, celta 1901. gadā kā dzīvojamā māja un tirdzniecības nams. Šajā ēkā laika gaitā bijusi gan preču tirgotava, gan kafijas tirgotava un pat cietums. Pēc ēkas rekonstrukcijas 1997. - 1998. gadā šajā ēkā tiek ierīkots restorāns, kafejnīca.
Uzņēmums piedāvā dažādus pakalpojumus:
• Banketa zāles noma no 30 līdz 70 cilvēkiem;
• Klāj izbraukuma banketus;
• Kafejnīca- bistro;
• Restorāns;
• Vasaras dārzs;
• Sestdienās dzīvā mūzika.
Kafejnīca – bistro strādā no 7.00 līdz 21.00, bet svētdienās no 8.00 līdz 20.00. Restorāna darba laiks ir no 12.00 līdz 01.00.
Kafejnīca-konditoreja vienlaicīgi spēj uzņemt ap 20 "izsalkušajiem" pie galdiņiem un ap 10 cilvēku pie letes. Siltajā sezonā iespējams mieloties arī pie āra galdiņiem. Kafejnīcas interjerā dominē zaļās krāsas pārākums apvienojumā ar koku. Gan pie griestiem, gan sienām izvietoti gaumīgi gaismas avoti, kas telpas padara mājīgas un viesmīlīgas.
Restorāna interjerā izmantotas veclaicīgas fotogrāfijas, sens pulkstenis, lampiņas un dažādas citas vēsturiskās liecības. Restorāna kreisajā stūrī atrodas vairāki galdiņi, kas viens no otra veiksmīgi atdalīti veidojot cietuma kameru "efektu". Restorānā atvēlēta arī atsevišķa telpa, kur vietas pietiek vēl ap 25 "cietumniekiem". Kopā restorāns var uzņemt ap 50 apmeklētājiem.
…