Uzdevumi:
Virtuvē veicot tādus darbus kā – virtuves palīgdarbi (telpu kopšana, trauku mazgāšana, inventāra kopšana un mazgāšana), sakņu cehā (dārzeņu un sakņu pirmapstrāde un pusfabrikātu sagatavošana no tiem), gaļas un zivju cehā (gaļas un zivju pirmapstrāde un pusfabrikātu sagatavošana no tiem), karstajā cehā virtuvē (zupu, gaļas, zivju, sakņu un dārzeņu ēdienu gatavošana, karsto uzkodu un saldo ēdienu gatavošana, mērču un dažādu piedevu gatavošana, dažādu piedevu, “nacionālo” un “firmas” ēdienu gatavošana, banketa ēdienu gatavošana), aukstajā cehā (dažāda veida auksto ēdienu un uzkodu gatavošana, to noformēšanas īpatnības). Jāapgūst praktiskās darba iemaņas.
Restorāna zālē, bārā-iepazīties ar darba organizāciju, nepieciešamajiem traukiem, glāzēm, galda piederumiem, galda pārklājiem, salvetēm un citu nepieciešamo inventāru, tā saņemšanas un uzskaites kārtību, sagatavot darba vietu un zāli viesu uzņemšanai, praktiski apkalpot viesus, pielietojot visas iespējamās apkalpošanas formas. Jāpiedalās vismaz divu banketu sagatavošanā un apkalpošanā.
Produktu sagādē- iepazīties ar produktu un izejvielu sagādes veidiem uzņēmumā (līguma slēgšana, individuālie piegādātāji, pieprasījumu sastādīšanas kārtība), iepazīties ar norēķināšanās kārtību ar piegādātājiem u.c. formas.…