Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Ražošanas prakse uzņēmumā "Rīgas piena kombināts"-
Ražošanas prakse uzņēmumā "Rīgas piena kombināts"
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 7 | |
1. | Vispārīgas ziņas par uzņēmumu | 8 |
1.1. | A/S Rīgas piena kombināta vadības shēma | 9 |
1.2. | Uzņēmuma produkcijas sortiments | 10 |
2. | Uzņēmumā pielietoto izejvielu raksturojums | 16 |
2.1. | Izejvielu raksturojums | 16 |
2.2. | Izejvielu sagādes organizācija | 17 |
2.3. | Izejvielu pieņemšanas un uzskaites kārtība | 17 |
2.4. | Kvalitātes prasības izejvielai | 18 |
3. | Produktu ražošanas tehnoloģijas | 22 |
3.1. | Piena produktu ražošanas tehnoloģiskās shēmas | 22 |
3.2. | Izejvielu un palīgmateriālu patēriņš un zudumi sviesta ražošanas procesā | 35 |
3.3. | Blakusproduktu izmantošana sviesta ražošanā | 36 |
3.4. | Produktu iepakošana | 37 |
4. | Tehnoloģiskās iekārtas | 39 |
4.1. | Tehnoloģisko iekārtu raksturojums | 40 |
4.2. | Mehanizācijas un automatizācijas līmeņa raksturojums uzņēmumā | 45 |
4.3. | Energoresursu un ūdens apgāde | 46 |
5. | Apkārtējas vides aizsardzības pasākumi | 48 |
6. | Darba drošība | 49 |
6.1. | Darba drošības pasakumi uzņēmumā | 49 |
6.2. | Traumatisms | 50 |
7. | Kvalitātes kontroles sistēma uzņēmumā HACCP sistēma | 52 |
7.1. | Kvalitātes vadības sistēmas raksturojums | 52 |
7.2. | Pasākumi produkta (procesa) nekaitīguma nodrošināšanai | 52 |
7.3. | Augstākās vadības atbildības | 55 |
7.4. | HACCP sistēmas prasības | 57 |
7.5. | Dokumentu vadība | 58 |
7.6. | Piena atbilstības novērtēšana | 59 |
7.7. | Izejvielu atbilstības novērtēšana | 59 |
7.8. | Izejvielu uzglabāšana noliktavā | 60 |
8. | Loģistikas sistēmas nodrošinājums uzņēmumā | 61 |
8.1. | Iepirkuma daļas darba princips | 61 |
8.2. | Gatavas produkcijas uzglabāšana un sagatavošana realizācija | 62 |
8.3. | Gatavās produkcijas realizācijas veidi | 62 |
8.4. | Transporta loģistikas nodrošinājums uzņēmumā | 62 |
9. | Saimnieciskās darbības analīze | 64 |
9.1. | Produkcijas tirgus raksturojums | 64 |
Secinājumi | 66 | |
Izmantojamās literatūras saraksts | 67 |
Ražošanas prakses uzdevumi:
1. iegūt praktiskās iemaņas produktu ražošanā un tehnoloģisko iekārtu ekspluatācijā;
2. iepazīt kvalitātes vadības procesus uzņēmumā, to izstrādes, ieviešanas un uzraudzības kārtību;
3. saprast uzņēmumā ražoto produktu tehnoloģijas, tajās notiekosos procesus un pielietoto paņēmienu nozīmīgumu produkcijas kvalitātes nodrošināšanā;
4. nostiprinat uzņēmējdarbības uz ražošanas vadības teorētiskās zināšanas praksē
Izvirzītā mērķa sasniegšanai tiek veikts izpētes darbs A/S „Rīgas piena kombināts”, Rīgā, Bauskas ielā 180.
A/S „Rīgas Piena Kombināts” pastāv jau vairāk nekā 75 gadus.
1927. gadā uzņēmums dibināts ar nosaukumu „Rīgas Piena Centrāle”. Tajā laikā lielākis piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kas atrodas Valmieras ielā. Ražoto produktu klāsts tam laikam bija ļoti daudzveidīgs: piens, kazeīns, saldais un skābais krējums, kā arī saldējums. Sviests tika ražots eksportam uz Dāniju, Vāciju, Lielbritāniju.
1945. gadā uzņēmums sāka ražot arī kausēto sieru.
1963. gadā ir uzbūvēta pirma ražotnes ēka pašreizējā kombināta atrašanās vietā Bauskas ielā 180 un uzņēmums tagad tiek saukts par „Rīgas piena kombinātu”.
1971. gadā uzsākta saldējumu ražošana.
1994. gadā tiek nodibināta akciju sabiedrība „Rīgas piena kombināts”.
1995. gadā atklāj Tetra Pak UHT ražošanas līniju.
2001. gadā tiek pārņemts uzņēmums „Limbažu piens”.
2006. gadā atklāj siera rūpnīcu un sūkalu pārstrādes rūpnīcu.
A/S “Rīgas piena kombināts” veic pilnu piena pārstrādes ciklu – piena iepirkšanu, piena produktu ražošanu un izplatīšanu (arī citu ražotāju produkcijas izplatīšanu). 2007.gadā iepirktas 151 745 tonnas piena, kas ir par 13 314 tonnām jeb 9.6% vairāk nekā 2006. gadā, un tas ir 24% no kopējā Latvijā iepirktā piena daudzuma. Pēc apjoma RPK tirgus daļas pagājušajā gadā augušas pienam no 44.7% 2007. gada janvārī līdz 49% 2008. gada janvārī, kefīram – no 28.9% līdz 30.2%, saldējumam - no 23.2% līdz 28.6%, savukart skāba krējuma apjoms samazinājies no 21% līdz 16.7%…
Prakses atskaitē tiek aprakstīta visa nepieciesama informācija, ieskaitot vispārīgas ziņas par uzņēmumu un to darbību, produktu sortimentu un to ražošanas tehnoloģijam, izejvielu kvalitātes prasības un darba drošība ka arī daudz citas informacijas.
- Prakses atskaite konditorejā
- Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
- Ražošanas prakse uzņēmumā "Rīgas piena kombināts"
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Prakses atskaite konditorejā
Prakses atskaite augstskolai26
-
Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
Prakses atskaite augstskolai16
-
Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Prakses atskaite augstskolai11
-
Prakses atskaite a/s "Rīgas Piena kombināts"
Prakses atskaite augstskolai17
Novērtēts! -
Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
Prakses atskaite augstskolai34
Novērtēts!