Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Ražošanas prakse picērijā "Čili pica"-
Ražošanas prakse picērijā "Čili pica"
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Vispārējās ziņas par uzņēmumu | 4 |
1.1. | Izejvielu un saražotās produkcijas tirgus | 4 |
1.2. | Apmeklētāju raksturojums | 4 |
1.3. | Informācija par uzņēmumu | 5 |
1.4. | Čili picas ēdienu sortiments | 5 |
2. | Uzņēmuma struktūrvienības | 6 |
2.1. | Noliktavas | 6 |
2.2. | Dārzeņu apstrādes cehs | 7 |
2.3. | Aukstais cehs | 7 |
2.4. | Picas gatavošanas zona | 8 |
2.5. | Karstā ēdiena gatavošanas iecirknis | 8 |
3. | Čili picas organizatoriskā struktūra | 9 |
4. | Tehnoloģiskie procesi | 11 |
4.1. | Izejvielu sagādes organizācija un pieņemšana | 12 |
4.2. | Izejvielu uzglabāšana | 13 |
4.3. | Izejvielu pirmaspstrāde | 14 |
4.4. | Pusfabrikātu uzglabāšana | 16 |
4.5. | Ēdienu gatavošana | 17 |
4.6. | Termiskā apstrāde | 19 |
4.7. | Tehnoloģiskā dokumentācija | 20 |
4.8. | Gatavās produkcijas kvalitātes pārbaude | 20 |
5. | Gatavās produkcijas realizācija | 22 |
5.1. | Ēdienu gatavošanas darba vietas organizēšana | 22 |
5.2. | Apmeklētāju zāles sagatavošana darbam | 22 |
5.3. | Pasūtījuma pieņemšana | 22 |
5.4. | Norēķināšanās ar apmeklētājiem | 23 |
6. | Sanitārhigiēniskās prasības uzņēmumā | 24 |
6.1. | Dezinsekcijas un deretizācijas pasākumi uzņēmumā | 26 |
6.2. | Daži noteikumi darbiniekiem, kas strādā pārtikas nozarē | 26 |
7. | Tehnoloģiskas iekārtas | 28 |
7.1. | Mehanizācijas un automatizācijas līmeņa raksturojums uzņēmumā | 29 |
7.2. | Tehnoloģisku procesu plūsmas | 30 |
Secinājumi | 32 | |
Izmantota literatūra un interneta resursi | 33 |
Secinājumi
1. Prakses laikā varēju pielietot savas teorētiskās zināšanas un arī papildināt tās. Lai sekmīgi varētu apvienot teorētiskās zināšanas ar praksi, prakses vadītāja uzticēja dažus patstāvīgus darbus un uzdevumus.
2. Prakses laikā iepazinu ar dažādas iekārtas, kuras aizņem lielu darba apjomu un atvieglo darbiniekiem ikdienas rūpes.
3. Ražošanas telpa samēra neliela, bet ir sadalīta tā lai katram darbiniekam ir būtu sava darba vieta, kur var pildīt savus pienākumus. Līdz ar to darbinieki viens otram netraucē.
4. Darbinieki, kas strādā vienā maiņā var sadarboties, bet no citas maiņas jau rodas grūtības saskarsmē ar darbiniekiem. Tie visu laiku skatās ko un kā dara citi, bet uz savu darbu nepievērš uzmanību.
5. Šajā picērijā ļoti labi izstrādāta dokumentācija, padomāts ir par visiem dzīves sīkumiem, kuri varētu atgadīties.
6. Vienīgais mīnus - uz papīriem nebija ne zīmoga un paraksta, tas nozīme, ka dokumenti zaudējuši likumisko spēku.
7. Tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļu klāst ir samērā liels. Katrai virsmai un priekšmetam ir savs līdzekļis, ar kura palīdzību tiek mazgāti netīrumi. Virsmas ir no tērauda, grīda un sienas no flīzēm.
8. Virmas ir veidotas tā, lai pie tām varētu brīvi piekļūt.
9. Par iekārtas, darba vietas tīrību un personīgās higiēnas kontroli ir atbildīgi paši darbinieki- ja tiek izmantota kāda iekārta, tad pēc lietošanas to pats darbinieks mazgā.
…
Milzīga cilvēku plūsma gandrīz katru dienu apmeklē kafejnīcas, restorānus un ēdnīcas. Tāpēc ēdināšanas uzņēmumi ir izvietoti gan veikalos, gan izglītības iestādēs, autoostās, vilcienu stacijās u.t.t. Cilvēki bez tā nevar iedomāties savu ikdienu. Ja cilvēks mēģinās atteikties no tām, tad tas nozīme, ka viņam nepieciešams atgriezties pie sviestmaizēm un termosa. Praksei bija izvēlēta viena no biežāk apmeklejamām vietām Jelgavā - picērija Čili pica. Šī picērija specializējas ne tikai uz picas gatavošanu, bet arī uz ēdienu gatavošanu. Tāpēc šis uzņēmums sniedz lielisku iespēju papildināt savas prasmes. Sešu nedēļu garumā bija apgūtas praktiskas iemaņas picērijā Čili pica, kura laikā bija novērots, kā darbinieki veic savus pienākumus, kā tiek galā ar stresa situācijam. Prakses darba mērķis: Iegūt prasmi analizēt ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko procesu norisi un to vadību, kā arī izpratni par metožu un paņēmienu pielietošanu produkcijas vai pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanā. Norādīt sasniegumus un trūkumus ēdināšanas uzņēmuma darbībā, kā arī sniegt ieteikumus to novēršanai. Darba uzdevums: • Iegūt vispārējas ziņas par uzņēmumu; • Izpētīt tehnoloģisko procesu norisi; • Izpētīt sanitārhigiēnu uzņēmumā; • Iegūt informāciju par tehnoloģiskajām iekārtām.
Pielikumu nav. Atsevišķas atsauces nekvalitatīvas.
-
Atskaite par mācību praksi AS "Rīgas Miesnieks"
Prakses atskaite5 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
- Prakses atskaite konditorejā
- Ražošanas prakse picērijā "Čili pica"
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Atskaite par mācību praksi AS "Rīgas Miesnieks"
Prakses atskaite augstskolai5
-
Prakses atskaite konditorejā
Prakses atskaite augstskolai26
-
SIA “Kebabs Fix”
Prakses atskaite augstskolai50
Novērtēts! -
Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Prakses atskaite augstskolai11
-
SIA "Forevers"
Prakses atskaite augstskolai12