Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Ražošanas prakse a/s "Rīgas Miesnieks"-
Ražošanas prakse a/s "Rīgas Miesnieks"
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
1. | Vispārēja informācija par uzņēmumu | 3 |
2. | Ražošanā izmantojamo izejvielu apraksts, kvalitātes kontrole | 5 |
3. | Produktu ražošanas tehnoloģiskas shēmas, galvenie parametri | 8 |
3.1 | Vārīto desu, cīsiņu un sardeļu ražošanas tehnoloģiskā instrukcija | 9 |
3.2 | Puskūpināto desu ražošanas tehnoloģiskā instrukcija | 16 |
3.3 | Vārītī-kūpinātu desu ražošanas tehnoloģiskā instrukcija | 20 |
4. | Sanitārhigiēniski noteikumi un mazgāšanas shēma | 24 |
4.1 | Mazgāšanas - dezinfekcijas programma A/S"Rīgas Miesnieks" | 26 |
5. | Tehnoloģiskas iekārtas | 34 |
5.1 | Iekārtas | 34 |
5.2 | Iesaiņošanas līnijas | 45 |
5.3 | Transportiesaiņojums | 49 |
5.4 | Ražošanas telpu plāns | 51 |
5.5 | Energoresursi un ūdens apgāde | 52 |
5.6 | Apkārtējas vides aizsardzība | 52 |
5.7 | Darba aizsadzība | 53 |
Secinājumi | 55 | |
pielikumi | 56 |
1.Vārīto desu, cīsiņu un sardeļu sortiments noteikts LV US 000330753-05:2004 1.punktā.
2.Izejvielu un materiālu raksturojums noteikts LV US 000330753-05:2004 2.3.punktā.
3.Ražošanas tehnoloģiskais process. Tehnoloģisko procesu veic šādā secībā:
izejvielu pieņemšana
izejvielu uzglabāšana
izejvielu defrostācija
liemeņu sadalīšana, atkaulošana, atcīplošana, šķirošana
sadalītas gaļas uzglabāšana
gaļas sasmalcināšana, svēršana
garšvielu un pārtikas piedevu svēršana un sagatavošana
desu apvalku sagatavošana
desu masas sagatavošana
desu masas pildīšana apvalkos, desu formēšana, klipsēšana
termiskā apstrāde
atdzesēšana (primārā atdzesēšana)
atdzesēšana aukstumkamerā (sekundārā atdzesēšana)
uzglabāšana, marķēšana, transportēšana.
3.1. Vārīto desu, cīsiņu un sardeļu ražošanai tiek pieņemtas sekojošas izejvielas - atdzesēta vai saldēta cūkgaļa, liellopu gaļa, putnu gaļa, MAG (liemeņi, pus liemeņi, ceturtdaļliemeņi. Liemeņi zīmogoti, l/l liemeņiem īpašais marķējums). Apstrādātas zarnas (aitu, cūku, liellopu). Atdzesēta cūkgaļa ar gaļai raksturīgu krāsu, smaržu , konsistenci, atbilstošu LV ST ZM 64-96 standartam, liellopu gaļu, kas atbilst LV ST ZM 61-96 standartam vai LR MK noteikumu 411 (20.04.2004) prasībām.
Saldēta cūkgaļa ar gaļai raksturīgu krāsu, smaržu, konsistenci. Sasaldēta vai atvēsināta putnu gaļa ar raksturīgu produktam krāsu, smaržu, konsistenci. Ražota Latvijā vai citās valstīs. Sasaldēta mehāniski atdalīta putnu vai cūkgaļa, kas atbilst ražotāja specifikācijai. Speķis un subprodukti, aitu zarnas, kas atbilst LV TN LM 34-93 standarta prasībām, cūku zarnas, kas atbilst LV TN LM 35-93 standarta prasībām, liellopu zarnas, kas atbilst ražotāja specifikācijai. Piegādātas atvēsinātās gaļas temperatūrai jābūt ne augstākai par +7C. Sasaldētai gaļai ne augstāka par-12C muskulatūrā. Atvēsinātai putnu gaļai +4C, sasaldētai putnu gaļai -18C.…
Akciju sabiedrība “Rīgas Miesnieks” ir vadošais gaļas pārstrādes uzņēmums Latvijā. Uzņēmumam ir senas tradīcijas, jo desu ražošanas pirmsākumi ir datējami jau ar 1922. gadu, kad nodibināja “Bekona Eksports”. 1945. gadā uzņēmumu pārdēvēja par Rīgas Gaļas un Konservu Kombinātu. 1992. gada 27. februārī reģistrēja valsts akciju sabiedrību “Rīgas Miesnieks” 1993. gada decembrī uzņēmums kļuva par akciju sabiedrību “Rīgas Miesnieks”. 1997. gada maijā akciju kontrolpaketi iegādājas Igaunijas lielākais gaļas pārstrādes uzņēmums a/s "Rakvere Lihakombinaat”. No 1998. gada augustā, kad Somijas koncerns “HK Ruokatalo”, nopirka 75% Rakveres gaļas kombināta akciju uzņēmums ietilpst Somijas gaļas pārstrādes koncerna “HK Ruokatalo” struktūrā. A/s “Rīgas Miesnieks” pēdējos gados ir veiktas būtiskas investīcijas jaunajā loģistikas centra izveidē, kā arī modernās ražošanas tehnoloģijās. Pēc jaunās pelmeņu iekārtas nodošanas ekspluatācijā ir plānots trīskāršot ražošanas apjomus un mēnesī saražot vismaz 100 tonnas pelmeņu kļūstot par otro Latvijā lielāko pelmeņu ražotāju pēc tirgus daļām. Pašlaik uzņēmums pēc tirgus daļām ir līderis gaļas pārstrādes tirgus un ceturtais lielākais pelmeņu ražotājs Latvijā. Jaunā pelmeņu ražošanas iekārta ir daļa no attīstības plāna, kurā pēdējo trīs gadu laikā jau ieguldīti 3,5 milj. Ls, bet līdz 2006.gada beigām kopējais investīciju apjoms sasniedza 4 milj. Ls.
-
Atskaite par mācību praksi AS "Rīgas Miesnieks"
Prakses atskaite5 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
- Prakses atskaite konditorejā
- Ražošanas prakse a/s "Rīgas Miesnieks"
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Atskaite par mācību praksi AS "Rīgas Miesnieks"
Prakses atskaite augstskolai5
-
Prakses atskaite konditorejā
Prakses atskaite augstskolai26
-
SIA "Žaņa Lagzdiņa maizes fabrika"
Prakses atskaite augstskolai16
-
SIA “Kebabs Fix”
Prakses atskaite augstskolai50
Novērtēts! -
Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
Prakses atskaite augstskolai16