Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā-
Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
IEVADS | 3 | |
1. | UZŅĒMUMA " Aristoteles Holiday Resort and Spa " RAKSTUROJUMS | 5 |
2. | ĒDINĀŠANAS TELPU RAKSTUROJUMS | 7 |
2.1. | Tirdzniecības, ražošanas telpas, noliktavas un to raksturojums | 7 |
2.2. | Tirdzniecības telpu sagatavošana darbam | 7 |
2.3. | Iepriekšējie galda servēšanas veidi | 8 |
3. | VIESMĪĻA UN BĀRMEŅA DARBA ORGANIZĀCIJA | 9 |
4. | ĒDIENKARTES ANALĪZE | 12 |
5. | PASŪTĪJUMU, BANKETU APKALPOŠANAS VEIDI, TO APKALPOŠANAS ORGANIZĀCIJA | 14 |
6. | NORĒĶINU KĀRTĪBA | 15 |
7. | BĀRA APRĪKOJUMS | 16 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 18 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 20 |
Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujāk augošajām nozarēm un tas tiek uzskatīts par svarīgu ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas (PTO) statistikas datiem, tūrisms ir pasaulē lielākais eksporta ienākumu avots, ar nozīmīgu darbavietu skaitu, kā arī svarīgs reģionālās un sociālās attīstības faktors. Tūrisms un ar to saistītās nozares veido 10,4% no pasaules iekšzemes kopprodukta (IKP) ar 200 milj. nodarbināto un gandrīz 700 milj. starptautisko tūristu katru gadu. Pēc Pasaules ceļojumu un tūrisma padomes prognozēm tūrisma un ar to saistītās nozares ieguldījums pasaules IKP līdz 2014. gadam pieaugs par 3,7% gadā un attiecīgi būs 10.9%. Attiecīgi 2005. gadā tūrisma nozares tiešais ieguldījums veidoja 3,8% no kopējā IKP pasaulē, kas ir par 5,2% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tiek prognozēts, ka tūrisma nozares tiešais ieguldījums pasaules IKP līdz 2014. gadam paliks nemainīgs, 3,8%, tomēr tā apjoms katru gadu pieaugs par 3,3%.
Savukārt Eiropa ir visvairāk apmeklētais tūrisma reģions pasaulē, to apmeklē 60% no starptautiskajiem ceļotājiem pasaulē. Līdz 2020. gadam PTO prognozē starptautisko tūristu skaita palielināšanos par 3% katru gadu. Tomēr, palielinoties citu pasaules reģionu popularitātei, Eiropu kā galamērķi izvēlēsies 45,9% no visiem starptautiskajiem ceļotājiem.
Eiropā tūrisma nozarē pārsvarā darbojas mazie un vidējie uzņēmumi, sastādot 99% no kopējā nozares uzņēmumu skaita. Savukārt Latvijā tūrisma nozarē ir tikai mikro, mazie un vidējie tūrisma uzņēmumi.
Gan Eiropā, gan Latvijā tūrisma nozare ir darbietilpīga un papildus nodarbinātību radoša, tomēr tikai konkurētspējīgi tūrisma uzņēmumi var attīstīties un radīt papildus nodarbinātību. Eiropas Komisijas veiktie pētījumi liecina, ka tūrisma uzņēmumu konkurētspējas priekšnoteikumi ir tūrisma produktu un pakalpojumu kvalitāte, sava klienta vēlmju zināšana un atgriezeniskās saites nodrošināšana, izvērtējot klientu sūdzības.
Savu 2006. gada profesionālo praksi nolēmu iziet Grieķijā, viesnīcā “ Aristoteles Holiday Resort and Spa” ,lai apskatītu un izpētītu kā tūrisma nozare ir attīstīta citās Eiropas Savienības valstīs. Prakse ilga četras nedēļas no 5. jūnija līdz 3. jūlijam. Izejot praksi viesnīcā es ieguvu praktiskas un profesionālas iemaņas viesmīļa darbā. Strādāju galvenokārt par viesmīli Poolbārā (bārā pie baseina) un restorānā.
Manas prakses mērķis bija nostiprināt studiju programmā iegūtās teorētiskās zināšanas un prasmi tās pielietot praktiskajā darbībā.…
- Prakses atskaite konditorejā
- Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
- Ražošanas prakse uzņēmumā "Rīgas piena kombināts"
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Prakses atskaite konditorejā
Prakses atskaite augstskolai26
-
Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Prakses atskaite augstskolai11
-
SIA „BLC” raksturojums
Prakses atskaite augstskolai24
-
A/S „Rīgas Piensaimnieks”
Prakses atskaite augstskolai9
-
Prakses atskaite a/s "Rīgas Piena kombināts"
Prakses atskaite augstskolai17
Novērtēts!