Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Procesu vadības pilnveide. Pārtikas un veterinārais dienests-
Procesu vadības pilnveide. Pārtikas un veterinārais dienests
2011. - 2015. g.
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 6 | |
1. | Pārtikas un Veterinārā dienesta vispārīgs raksturojums | 6 |
1.1. | Pārtikas un Veterinārā dienesta darbības apraksts | 6 |
1.2. | Pārtikas un veterinārā dienesta vēsturiskā attīstība | 7 |
1.3. | Pārtikas un Veterinārā dienesta organizatoriskā struktūra | 10 |
2. | Pārtikas un Veterinārā dienesta iekšējās un ārējās vides izpēte un analīze | 13 |
2.1. | Pārtikas un Veterinārā dienesta iekšējā vide | 13 |
2.2. | Pārtikas un Veterinārā dienesta ārējā vide | 24 |
3. | Pārtikas un Veterinārā dienesta procesu uzraudzība un vērtēšana | 27 |
3.1. | Pārtikas un Veterinārā dienesta procesu vadība | 27 |
3.2. | Pārtikas aprites uzraudzība | 30 |
4. | Pārtikas un Veterinārā dienesta pārtikas uzraudzības procesu analīze un pilnveide | 39 |
4.1. | Pārtikas uzņēmumu reģistrācija un kontrole | 39 |
4.2. | Uzņēmuma “X” inspekcijas rezultātu analīze | 40 |
4.3. | Priekšlikumu identificēšana pārtikas uzraudzības procesu pilnveidei | 44 |
Secinājumi un priekšlikumi | 48 | |
Izmantotās literatūras un avotu saraksts | 52 | |
Pielikumi | 53 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Atbilstoši autores izvirzītajam mērķim – „izpētīt un analizēt Pārtikas un veterinārā dienesta procesu darbību, tajā ieviestās kvalitātes sistēmas esošo stāvokli un pamatojoties uz iegūtiem rezultātiem, pilnveidot Pārtikas un veterinārā dienesta procesu pārvaldību pārtikas uzraudzības jomā” – un tā sasniegšanai noteiktajiem uzdevumiem, tika izstrādāti sekojoši secinājumi:
1. Pārtikas un veterinārais dienests ir Zemkopības ministrijas pārvaldībā esoša valsts iestāde, kas nodrošina regulāru normatīvo aktu prasību uzraudzību un kontroli pārtikas aprites posmos – produktu ieguvē, ražošanā, tirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā, tāpat arī veterinārajā uzraudzībā un sanitārajā robežkontrolē, kas saistās ar preču ievešanu, izvešanu vai pārvadāšanu tranzītā, bioloģiskās lauksaimniecības produktu apritē un laboratorisko izmeklējumu kontrolē.
2. Pārtikas un veterinārā dienesta funkcijas un darbības virzieni ir noteikti Pārtikas aprites uzraudzības likumā, Veterinārmedicīnas likumā, Dzīvnieku barības uzraudzības likumā, Dzīvnieku aizsardzības likumā, Farmācijas likumā un citos LR normatīvajos aktos, kā arī Eiropas Savienības regulās 882/2004, 853/2004, 854/2004, 178/2002.
3. Pārtikas un veterinārā dienesta darbaspēks ir izvietots 11 pārvaldēs visā Latvijā, kur organizatoriskā struktūra ir izveidota ar mērķi nodrošināt dienesta funkciju un uzdevumu izpildi, kā arī noteiktām prasībām atbilstošu vadības, pamatdarbības un atbalsta procesu veikšanu.
4. Pārtikas un veterinārais dienests patstāvīgi veic savas darbības izpēti un novērtēšanu, pamatojoties uz vides izpēti, kas ļauj dienestam apzināt savas stiprās un vājās puses, kā arī palīdz novērtēt problēmu parādīšanās iespējamību, kas veicina savlaicīgu reaģēšanu vai problēmas novēršanu.
5. Pārtikas un veterinārā dienesta attīstību ietekmējošais faktors ir kvalitātes sistēmas uzturēšana, atbilstoši LVS EN ISO/IEC 17020 standarta „Atbilstības novērtēšana. Prasības dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju” prasībām, kas aptver visus Pārtikas un veterinārā dienesta darbības procesus. …
SATURA RĀDĪTĀJS lpp. Ievads 1. Pārtikas un Veterinārā dienesta vispārīgs raksturojums............................................................6 1.1. Pārtikas un Veterinārā dienesta darbības apraksts......................................................6 1.2. Pārtikas un veterinārā dienesta vēsturiskā attīstība.....................................................7 1.3. Pārtikas un Veterinārā dienesta organizatoriskā struktūra........................................10 2. Pārtikas un Veterinārā dienesta iekšējās un ārējās vides izpēte un analīze..............................13 2.1. Pārtikas un Veterinārā dienesta iekšējā vide.............................................................13 2.2. Pārtikas un Veterinārā dienesta ārējā vide................................................................24 3. Pārtikas un Veterinārā dienesta procesu uzraudzība un vērtēšana...........................................27 3.1. Pārtikas un Veterinārā dienesta procesu vadība.......................................................27 3.2. Pārtikas aprites uzraudzība.......................................................................................30 4. Pārtikas un Veterinārā dienesta pārtikas uzraudzības procesu analīze un pilnveide...............39 4.1. Pārtikas uzņēmumu reģistrācija un kontrole............................................................39 4.2. Uzņēmuma “X” inspekcijas rezultātu analīze..........................................................40 4.3. Priekšlikumu identificēšana pārtikas uzraudzības procesu pilnveidei.....................44 Secinājumi un priekšlikumi.........................................................................................................48 Izmantotās literatūras un avotu saraksts......................................................................................52 Pielikumi......................................................................................................................................53
-
Bankas un personāla vadība, mārketinga politika Nord LB bankā
Prakses atskaite56 Vadība, Mārketings, reklāma, Bankas, finanses, vērtspapīri
- Personāla vadības prakses dienasgrāmata
- Procesu vadības pilnveide. Pārtikas un veterinārais dienests
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!A/S “Latvijas Krājbanka”
Prakses atskaite augstskolai47
-
Starptautiskie ekonomiskie sakari uzņēmumā SIA "New Rosme"
Prakses atskaite augstskolai11
-
Pirmsdiploma kvalifikācijas prakses atskaite
Prakses atskaite augstskolai26
-
SIA "PHL" finanšu vadība un finanšu grāmatvedība
Prakses atskaite augstskolai15
-
Dažādu organizāciju personāldaļu darba novērošanas un salīdzināšanas prakse
Prakses atskaite augstskolai18