Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:402238
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Restorāns ”Salve” – pilsētnieku virtuves tradīcijas dižkungu gaumē    4
1.1.  Uzņēmuma raksturojums    4
1.2.  Uzņēmuma vadība un personāls    4
1.3.  Uzņēmuma apraksts    4
1.4.  Finanšu stāvoklis    5
1.5.  Pašreizējā situācija tirgū    5
1.6.  Uzņēmuma stiprās un vājās puses    6
1.7.  Tirgus mērķi    6
1.8.  Ēdienu gatavošanas un apkalpošanas darbības mērķis    6
1.9.  Tirgus analīze un konkurences situācija    6
2.  Prakses uzdevumu un pienākumu izklāsts    7
3.  Dārzeņu uzglabāšana    7
4.  Dārzeņi, augļi un to pārstrādes produkti    11
4.1.  Svaigi griezti augļi un dārzeņi    11
4.2.  Svaigi grieztu augļu un dārzeņu vēsture    12
4.3.  Veselīgs uzturs patērētāju ērtībai    12
4.4.  Inovācijas pārstrādē un iepakošanā    12
4.5.  Augļkopības institūta projekts    14
5.  Sīpolu ievārījums    14
5.1.  Sīpolu ievārījuma tehnoloģiskā shēma    15
5.2.  Sīpolu ievārījuma tehnoloģiskais apraksts    15
5.3.  Sīpolaugi    16
5.4.  Tomātu dārzeņi    17
5.5.  Tomātu ķīmiskais sastāvs    18
6.  Uz HACCP principiem balstīta paškontrole    18
6.1.  Bīstamību analīze    18
6.2.  Ražošanas procesa kontrole    20
7.  Kritisko punktu noteikšana    21
8.  Kritisko kontroles punktu (KKP) un (KP) uzraudzība    22
9.  Tehnoloģiskie procesi    23
9.1.  Sterilizēšanas process    23
9.2.  Sterilizēšanas temperatūras izvēle    23
9.3.  Apcepšanas procesi    24
9.4.  Blanšēšana    26
9.5.  Plaucēšana    26
9.6.  Vārīšana    27
  Secinājumi    28
  Izmantotie avoti    29
Darba fragmentsAizvērt

9.6.Vārīšana
Vārīšana ir pārtikas produktu termiskā apstrāde, lai sagatavotu tos uzturā izmantojamā veidā vai turpmākām tehnoloģiskām oprācijām.
Vāra:
• cietus gabalveida produktus;
• Šķidrus produktus;
• Sagatvo produktus tālakam tehnoloģiskam procesam.
Vārīšanai izmanto vaļējo vārīšanas katlu. Tādus katlus izmanto arī sķidru un pusšķidru produktu uzsildīšanai un vārīšanai un daļējai ūdens iztvaicēšanai.

Secinājumi
Sakarā ar SIA „Patiesība” stabilu noieta tirgu, pieredzi augsta līmeņa ēdienu gatavošanā un profesionālu apkalpojošo bāzi, produkcijas izstrādes augstu tehnoloģisko līmeni, šajā jomā ir saskatāmas perspektīvas gan tuvākā, gan tālāka nākotnē. Latviešu virtuve ēdināšanas sfērā ir stabila un rentabla apakšnozare. Un tas lielā mērā saistīts ar ārvalstu tūristu ieinteresētību iepazīt latviešu virtuves tradīcijas.
Gatavo ēdienu nekaitīgumu un kvalitāti uzņēmumā nodrošina izstrādātā paškontroles sistēma, kas balstīta uz HACCP sistēmas pamatprincipiem.
Restorānā „Salve” ēdienu gatavošanā tiek izmantoti dažādi tehnoloģieskie procesi, kā vārīšana, apcepšana, sterilizācija.
Dārzeņi un augļi un to pārstrādes produkti ir pilnvērtīga un racionāla uztura sastāvdaļa. Tie ievērojamā daudzumā satur ogļhidrātus, organiskās skābes, īpaši vitamīnus, mikroelementus un minerālvielas. Dārzeņus un augļus uzturā izmanto svaigā vai pārstrādātā veidā – tos žāvē, sāla, konservē, no tiem gatavo sulas. Restorāna „Salve” radošais virtuves kolektīvs atzinīgi novērtējis svaigi grieztu augļu un dārzeņu izmantošanu savā darba laukā. Tas atvieglo gan ikdienas darbus nebeidzamajā steigā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties