Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:368761
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ražas novākšanas un rudens augsnes apstrādes darbu tehnoloģija   
  Iepazīšanās ar graudu novākšanas tehnoloģiju, pirmapstrādi, glabāšanu, pielietojamo tehniku   
  Piedalīšanās kartupeļu, sakņu, dārzeņu novākšanas tehnoloģiskajos procesos, produkcijas sagatavošanā realizācijai   
  Iepazīšanās ar rudens augsnes apstrādes paņēmieniem, pielietojamo tehniku standartiem   
2.  Pavasara pirmsējas darbu tehnoloģija   
  Ziemāju ziemošanas pārbaudes rezultāts   
  Iepazīšanās ar graudaugu virsmēslošanas tehnoloģiskajiem procesiem   
3.  Sējas darbu tehnoloģija   
  Iepazīšanās ar sēklu kodināšanas tehnoloģiju   
  Piedalīšanās sēklas materiāla sagatavošanai sējai, stādīšanai   
  Iepazīšanās ar dažādu kultūru sējas tehniku, tās darbības principiem   
  Piedalīšanās kartupeļu, kāpostu, augļu koku stādīšanā   
4.  Govkopība   
  Iepazīšanās ar slaucamo govju turēšanas apstākļiem   
  Piedalīšanās govju kopšanas, slaukšanas un barošanas procesos   
  Iepazīšanās ar govju mītņu mehanizāciju   
  Iepazīšanās ar piena kvalitātes rādītājiem, kvalitāti, nodrošinošiem faktoriem, realizācijas iespējām   
  Piedalīšanās nobarojamo lopu kopšanas, barošanas procesos, iepazīšanās ar to turēšanas apstākļiem   
  Lopu nobarojuma pakāpes noteikšana   
5.  Cūkkopība   
  Iepazīšanās ar cūku turēšanas apstākļiem   
  Piedalīšanās cūku un sivēnu kopšanas, nobarošanas procesos   
  Sivēnmāšu un nobarojamo cūku vērtēšana pēc eksterjera   
  Sivēnu brāķēšana, realizācijas iespējas   
6.  Aitkopība   
  Iepazīšanās ar turēšanas, barošanas īpatnībām   
  Nozares preču produkcijas raksturojums   
7.  Zirgkopība   
  Iepazīšanās ar turēšanas, barošanas īpatnībām   
  Nozares preču produkcijas raksturojums   
8.  Putnkopība   
  Iepazīšanās ar turēšanas, barošanas īpatnībām   
  Nozares preču produkcijas raksturojums   
9.  Pielikums   
Darba fragmentsAizvērt

Praksi mēs izgājām pie Normunda Kupča, kuram pieder zemnieku saimniecība „Jautriņi”, kas atrodas Aizkraukles rajona, Vietalvas pagastā. Zemnieku saimniecība pārsvarā audzē ziemāju kviešus-Pamita fedina(3 ha). No vasarājiem audzē miežus „Rasa”(4,88 ha) un auzas „Kirolets”- ļoti ātraudzīga šķirne. Saimniecībā pļavas aizņem 5,8 ha, kultivētās ganības 1,59 ha, dabīgās ganības 2,43 ha, kartupeļi 0,9 ha- pārsvarā audzē savām vajadzībām. Audzē arī bietes, gurķus- savām vajadzībām. Saimniekam pieder 13 slaucamās govis, 2 telītes un 5 nobarojamie buļļi, kā arī 1 sivēnmāte un 5 sivēntiņi, vēl ir15 vistas.
Iepazīšanās ar graudu novākšanas tehnoloģiju, pirmapstrādi, glabāšanu, pielietojamo tehniku.
Mehanizēti novācot labību, z/s „Jautriņi” izmanto vienfāzu paņēmieni –tiešo novākšanu. Šajā gadījumā labības kombaini vienlaikus nopļauj labību un izkuļ graudus no vārpām. Graudi nonāk kombaina graudu tvertnē, bet salmi un pelavas sakrājas kombaina gubotājā vai arī tiek noklāti vālā uz lauka.
Novācot graudus var izmantot arī divfāzu paņēmienu –dalīto novākšanu. Vispirms ar vālotājpļaujmašīnām labību nopļauj un noklāj vālos. Pēc tam labības kombaini, kam pierīkots vāla savācējs, vālus savāc un izkuļ.
Novācot graudu ar kombainiem, to masa satur dažādus piejaukumus, tāpēc ir vajadzīga graudu pirmapstrāde, kuras laikā no graudiem atdala piejaukumus, graudus izkaltē līdz vajadzīgajai mitruma pakāpei un sašķiro pēc noteiktām pazīmēm. Pēc uzdevuma izšķir graudu tīrāmās un šķirojamās mašīnas un graudu kaltes.
Z/s „Jautriņi” graudus kaltē kaltē, ja graudu mitruma līmenis pārsniedz 18%, ja nepārsniedz, tad graudi tiek bērti apcirkņos un ventilēti. Pēc graudu novākšanas salmus sarullē ruļļos, pārējais tiek sasmalcināts uz lauka.
Piedalīšanās kartupeļu, sakņu, dārzeņu novākšanas tehnoloģiskajos procesos, produkcijas sagatavošanā realizācijai, uzglabāšanai, ražas novākšanā atbilstoši standartiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties