Nr. |
Sadaļas nosaukums |
Lpp. |
|
IEVADS |
3 |
1. |
VIESNĪCA |
4 |
|
Viesnīcas vēsture un Viesnīcas vadības shēma.. |
4 |
1.1. |
Viesnīcas atbilstība kvalitātes kritērijiem |
5 |
1.2. |
Darba plānošana, izpēte un analīze |
5 |
1.3. |
Viesnīcas numuru rezervēšana |
6 |
1.4. |
Dienesta telpas |
6 |
1.5. |
Viesu rīcībā esošās telpas |
7 |
1.6. |
Telpu pašizmaksa un viesu numuru cenas aprēķināšana |
7 |
1.7. |
Standarta un speciālās cenas viesnīcas numuriem |
7 |
1.8. |
Viesu istabu aprīkojums |
8 |
1.9. |
Viesu drošība, pasākumi drošības nodrošināšanai |
12 |
1.10. |
Personāla skaita attiecība pret viesu skaitu |
12 |
1.11. |
Apkalpojošā personāla pienākumi |
12 |
1.12. |
Darba samaksas formas un sistēmas |
13 |
1.13. |
Viesu ēdināšanas veidi viesnīcā |
14 |
1.14. |
Papildpakalpojumi |
14 |
1.15. |
Finansu veidošanās avoti |
14 |
1.16. |
Apmaksas veidi |
14 |
|
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI |
15 |
2. |
ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMS |
17 |
2.1. |
Sabiedriskās ēdināšanas telpu atbilstība kvalitātes kritērijiem |
17 |
2.2. |
Darba plānošana |
17 |
2.3. |
Darba izpētes un analīzes kritēriji |
17 |
2.4. |
Produktu plānošana, iegāde, uzskaite, uzglabāšana |
17 |
2.5. |
Ēdienu porciju sagatavošanas tehnoloģija |
18 |
2.6. |
Virtuves saimniecība, tās plānošana, uzturēšana |
18 |
2.7. |
Galda klāšanas tehnoloģija, veicamie priekšdarbi |
18 |
2.8. |
Oficicnta darba organizācija |
19 |
2.9. |
Galdu rezervēšanas procedūra |
19 |
2.10. |
Pasūtījumi |
19 |
2.11. |
Apmeklētāju drošības garantijas pasākumi |
20 |
|
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI |
21 |
|
Izmantotās literatūras saraksts |
22 |
|
Pielikumi |
22 |