Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:894587
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Annotation    4
  Ievads    5
1.  Piena sastāvs    6
1.1.  Piena ķīmiskais sastāvs    6
1.2.  Piena mikrobioloģiskais sastāvs    7
2.  Piena apstrāde un uzglabāšana    9
2.1.  Piena pasterizēšana    9
2.2.  Tauku satura samazināšana    9
2.3.  Piedevas    9
2.4.  Uzglabāšanas temperatūras ietekme    10
3.  Piena kvalitātes vērtēšana un defektu cēloņi    11
4.  Materiāls un metodes    13
5.  Rezultāti un to analīze    14
  Secinājumi    18
  Pielikums    20
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
• Piena mikrobioloģiskais sastāvs ir atkarīga no piena apstrādes veida un uzglabāšanas apstākļiem. Piena galveno mikrobioloģiskais sastāvs veido pienskābās baktērijas, bez tām pienā var atrasties zarnu nūjiņas, sviestskābes baktērijas, pūšanas baktērijas, raugi.
• Piena kvalitāte ir atkarīga no tā uzglabāšanas apstākļiem, īpaši, no temperatūras. Mikroorganismu daudzuma samazināšanai izmanto pazeminātas vai paaugstināta temperatūras.
• Pienam jābūt viendabīga šķidruma veidā, baltā krāsā ar dzeltenu nokrāsu, bez nogulsnēm, tīru garšu un smaržu.
• Ja piens ir dabīgāks, mazāk pasterizēts, tad tas saskābs ātrāk, jo tādam pienam ir mazāk konservanti, līdz ar to viņš ir dabiskāks.
• Piens saskābst tāpēc, ka savairojas pienskābās baktērijas, kuras rezultātā rada skābumu vēlāk arī rūgtumu.
• Dabiskam pienam pēc tā atvēršanas un to noglabājot istabas temperatūrā jau aptuveni trešajā dienā, tas ir saskābis un nelietojams.
• Faktori, kas var ietekmēt piena kvalitāti: dzesēšanas temperatūra, uzglabāšanas režīmi, transportēšanas apstākļi, transportēšanas temperatūra, transportēšanas attālums, ilgums.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1378064
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties