Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:680378
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
  Mazliet par pelējuma sēni    5
  Mazliet par rūgušpienu    5
  Pareiza produktu uzglabāšana    6
  Kā bojāti produkti ietekmē organismu?    7
  Kā rīkoties, ja pelējums skāris    8
  E – vielas    9
  Produkta sastāvdaļas    10
  Produkta novērojumi    11
  Attēli no praktiskās daļas    12
  Secinājumi    14
  Izmantotie informācijas avoti    15
Darba fragmentsAizvērt

Kā bojāti produkti ietekmē organismu?
Ēdot bojātu pārtiku cilvēkiem var rasties nepanesība, kas iedarbojas toksiski, kā inde. Uzturlīdzekļu toksisko nepanesību, ko sauc par saindēšanos ar pārtiku, izraisa indīgi vai bojāti pārtikas produkti, kuros baktērijas rada indīgas vielas. Piemēram, mielošanās ar ēdienu, kas satur indīgas sēnes vai bojātas zivis, var beigties ar dzīvībai bīstamu simptomu parādīšanos.
Ja cilvēks sirgst ar netoksisko uzturlīdzekļu nepanesību, tas nozīmē, ka organisms nespēj pilnīgi pārstrādāt noteiktas uzturvielu sastāvdaļas, parasti tie ir ogļhidrāti. Parasti tas aprobežojas ar gremošanas traktu, histamīna nepanesības gadījumos, kā arī var parādīties alerģijai līdzīgi simptomi. Ja produkti ilgstoši tiek uzglabāti siltumā, tajos neticamā tempā vairojas baktērijas.
Piemēram, liellopu gaļa, ko nereti izmanto burgeros un kebabos, var būt inficēta ar veselībai bīstamo E.coli baktēriju – tā ir zarnu baktērija, kas izraisa nopietnu organisma infekciju, kas rodas, ja gaļa nav pietiekami termiski apstrādāta.
No saindēšanās ar pārtikas produktiem iespējams izvairīties, rūpīgi izvēloties pārtiku un pareizi to pagatavojot, kā arī saprātīgi ievērojot higiēnas noteikumus. Un neiesaka ēst pārtiku, kas palikusi no iepriekšējās dienas, jo tas var jau būt sabojājies un izraisīt saindēšanos. Ja ēdiens nostāvējis ārpus vairāk kā četras stundas, to lietot uzturā nevajadzētu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties