Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Kvalifikācijas prakse gaļas tehnologiem-
Kvalifikācijas prakse gaļas tehnologiem
Prakses atskaite20 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Uzņēmuma raksturojums | 4 |
1.1. | SIA „Āma” pamatdarbība | 4 |
1.2. | Izejvielu bāze | 4 |
1.3. | Uzņēmuma darbības rajons | 6 |
2. | Ražošanas iekārtas | 7 |
2.1. | Uzņēmumā izmantojamās iekārtas | 7 |
2.2. | Iekārtu raksturojums | 7 |
2.2.1. | Kūpināšanas vārīšanas kamera | 7 |
2.2.2. | Kūpināšanas krāsnis | 8 |
2.2.3. | Gaļas vakuuma masētājs | 9 |
2.2.4. | Gaļas sālīšanas inžektors | 9 |
2.2.5. | Pildspiede | 10 |
2.2.6. | Kuteris | 11 |
2.2.7. | Gaļas maļamā mašīna | 11 |
2.2.9. | Klipsators | 12 |
3. | Gaļas produktu ražošanas tehnoloģijas, un gatavošana | 14 |
3.1. | Produktu apstrādes veidi | 14 |
3.2. | Produktu vārīšana ar tvaiku | 14 |
3.3. | Produktu kūpināšana | 14 |
3.4. | Produktu sālīšana, ar sauso, un slapjo sālīšanas metodi | 15 |
4. | Desu izstrādājumu gatavošana | 16 |
4.1. | Desu masas gatavošana | 16 |
4.1.1. | Desu receptūras | 16 |
4.2. | Karsti kūpinātas salami desas gatavošanas shēma, un apraksts | 17 |
4.3. | Augstākā labuma sardeļu gatavošanas shēma, un apraksts | 19 |
5. | Ražošanas vadīšana | 22 |
5.1. | HACCP sistēma uzņēmumā | 22 |
Secinājumi un priekšlikumi | 23 | |
Izmantotās literatūras un avotu saraksts | 24 |
1. UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS
1.1. SIA „Āma” pamatdarbība
Gaļas pārstrādes uzņēmuma galvenā pamatdarbība ir gaļas produktu ražošana, un tirdzniecība. Uzņēmums galvenokārt ražo desu izstrādājumus, un dažāda veida kūpinājumus, izmantojot dažāda veida gaļas izejvielas, un dabīgus garšvielu maisījums.
Uzņēmums ražo šādus desu izstrādājumus:
Vārītās desas (cīsiņus, sardeles)
Pusžāvētās desas
Dūmdesas
Vārīti kūpinātās desas
Uzņēmums ražo šādus kūpinātus gaļas izstrādājums:
Cūkgaļas krūtiņas
Kakla, muguras karbonādes (kūpina veselā veidā, un šķēlēs)
Cūku vaigi
Ribas
Speķi ar ādu, un bez ādas
Cūku stilbus
Ruletes
Šķiņķus
Vistu stilbus, šķiņķus
Filejas
Ražotnei blakus atrodas veikals kur visa gatavā produkcija tiek realizēta, papildus veikalā tirgo arī cita veida pārtikas produktus.
1.2. Izejvielu bāze
Galvenās izejvielas uzņēmumā:
Bekona cūkas – svars 100 kg, speķis 2 cm
Gaļas cūkas – svars 150 kg, mazs speķa, daudz liesuma
Speķa cūkas – speķis 5 cm
Uzņēmums vairāk iepirka bekona cūkas, dienā parasti atkauloja 6 – 10 cūku liemeņus, pēc atkaulošanas gaļu sadalīja pa šķirām, un daļu, nosūtīja uz veikalu, gaļas atgriezumus, un izstrādājumus, nolika sālītavā. Gaļas, un speķa cūkas iepirka atsevišķos gadījumos.
Galvenās gaļas izejvielas, gaļas izstrādājumu ražošanā:
1. šķiras liellopu gaļa - tiek iegūta no pakaļējā izcirtņa liesās daļas. Galvenokārt sastāv no muskuļaudiem, un olbaltumvielām, kā arī nedaudz redzamiem saistaudiem, un taukaudiem.
…
Kvalifikācijas prakses atskaite gaļas produktu ražošanas tehnlogiem
-
Kvalifikācijas prakse gaļas tehnologiem
Prakses atskaite20 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
- Kvalifikācijas prakses atskaite uzņēmējdarbībā DUS "Dinaz"
- Valsts kvalifikācijas prakse uzņēmumā
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Kvalifikācijas prakse uzņēmējdarbībā
Prakses atskaite augstskolai17
-
Valsts kvalifikācijas prakse mēbeļu uzņēmumā
Prakses atskaite augstskolai28
Novērtēts! -
Valsts kvalifikācijas prakse komercdarbības organizācijā
Prakses atskaite augstskolai32
-
Kvalifikācijas prakse grāmatvedībā SIA „Latgranula”
Prakses atskaite augstskolai22
-
Valsts kvalifikācijas prakse komercdarbības organizācijā
Prakses atskaite augstskolai23