Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Kafejnīcas "Mielasts" tehnoloģiskais projekts-
Kafejnīcas "Mielasts" tehnoloģiskais projekts
Prakses atskaite30 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Uzņēmuma izveides ekonomiskais pamatojums | 4 |
2. | Uzņēmuma raksturojums | 5 |
2.1. | Ražošanas tehnoloģiskais process | 10 |
3. | Izejvielu uzglabāšanas vietu aprēķins | 11 |
3.1. | Noliktavas laukuma aprēķins | 15 |
4. | Ražošanas telpu aprēķins | 19 |
4.1. | Pirmapstrādes ceha ražošanas programmas izstrāde | 19 |
5. | Ēdienu gatavošana | 23 |
5.1. | Karstais cehs | 23 |
5.2. | Aukstais cehs | 27 |
6. | Palīgtelpu aprēķins | 29 |
6.1. | Virtuves trauku mazgāšanas vietas aprēķins | 29 |
6.2. | Zāles trauku mazgāšanas vietas aprēķins | 29 |
6.3. | Personāla telpu aprēķins | 30 |
6.4. | Telpu uzkopšanas inventāra uzglabāšanas vietas aprēķins | 31 |
6.5. | Bāra aprēķins | 31 |
7. | Apmeklētāju zāles aprēķins | 32 |
8. | Tehnoloģiskā projekta skice | 33 |
9. | Ražošanas darba organizācijas raksturojums | 38 |
Izmantotā literatūra | 40 |
9.RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJAS RAKSTUROJUMS
Šosejas Tukums – Jelgava malā tik veidota neliela kafejnīca „Mielasts” ar kopējo platību 193.23 m2. Kafejnīcas interjers būs mierīgos, bēšos un brūnos toņos ar nelieliem krāsainiem aksesuāriem. Kafejnīca darbojas 14 h dienā. Mazliet vēlāk, kad apjautīs un redzēs reālo situāciju, tad, varbūt darba laiks mainīsies atkarībā no apmeklējuma. Kafejnīca vēl nav uzbūvēta, bet tai ir jau sastādīta atbilstoša ēdienkarte, uz kuras pamata tad arī tiek plānots kopējais ražošanas process. Veiksmīgi izveidota ēdienkarte ir ļoti svarīga uzņēmuma veiksmīgas darbības nodrošināšanai.
Kafejnīcā „Mielasts” tiek algots profesionāls un zinošs personāls, virtuves personāls darbu uzsāk jau stundu pirms kafejnīcas atvēršanas, zāles personāls ierodas pusstundu pirms kafejnīcas atvēršanas. Personāls tiek nodrošināts ar garderobi, kurā tiek izvietoti skapīši, personīgā un darba apģērba glabāšanai, no garderobes ved durvis uz tualetes telpu un dušas telpu. Tualetes telpai un dušas telpai ir kopēja priekštelpa, kur izvietota izlietne roku mazgāšanai, atkritumu tvertne, sienas spogulis un fēns, matu žāvēšanai.
Kafejnīcā 1 maiņas laikā ir 7 cilvēki. Apmeklētāju zālē darbu veic 1 bārmenis, kurš atbild par dzērienu gatavošanu un pasniegšanu, 1 viesmīlis, kas sagaida viesi, veic profesionālu apkalpošanu un konsultēšanu par ēdienkartē atrodamajiem ēdieniem (ja tas nepieciešams). Savukārt virtuvē strādā 1 pavārs ar vairākiem pavāra palīgiem, kuri darbojas katrs savā vietā.
Par visu telpu uzkopi rūpējas apkopēja, kā arī uzņēmumam ir savs tehniskais darbinieks.
• Izejvielu pieņemšana un uzglabāšana
Izejvielu piegādes laiki, jau minēti darbā, piegāde tiek veikta pa ieeju, kas speciāli paredzēta izejvielu piegādei un personāla ieejai. Izejvielas piegādājot tās tiek novietotas turpat esošajā noliktavā uz paletes, lai pēc tam personāls var visu sakārtot un salikt, tā kā tam jābūt.
Izejvielu pirmapstrāde
Pirmapstrāde tiek veikta 2 darba vietās. Dārzeņi, augļi un zaļumi tiek apstrādāti dārzeņu pirmapstrādes vietā. Stundu pirms virtuves darba laika, virtuves strādnieks veic sakņaugu mizošanu, mazgāšanu, pārtīrīšanu un skalošanu uz darba galda, tad mizotos dārzeņus novieto speciāli tam paredzētos traukos noliekot tos uz galda vai plauktā , līdz to tālākai realizācijai ēdiena gatavošanā. Vēlāk šajā darba vietā arī turpinās darbība, tiek griezti, skaloti nepieciešamie dārzeņi, kurus nebija nepieciešams tīrīt pirms tam. Starp dārzeņu p/a vietu un gaļas p/a vietu atrodas izlietne roku mazgāšanai, kurai ir ērti piekļūt no abām darba zonām. Gaļas/zivju darba vietā tiek veikta gaļas sadalīšana porciju gabalos, katrai grupai izmantojot savu inventāru. Darbs tiek veikts uz attiecīgā darba galda. Turpat atrodas arī gaļas uzglabāšanas aukstumkamera (3), kas ir kopēja ar dārzeņu aukstumkameru.
Ēdiena gatavošana
Ēdiena gatavošana notiek 2 cehos – aukstajā un karstajā.
Aukstajā iecirknī tiek organizēta viena darba vieta. Tiek iekārtots galds ar nepieciešamajām mehāniskajām iekārtām, sienas plaukti, izlietnes. Arī karstais un aukstais cehs ir atdalīts ar izlietni roku mazgāšanai. Ienākot ražošanas telpās, pie durvīm ir vēl viena izlietne roku mazgāšanai, kas domāta, lai rokas tiktu nomazgātas ienākot tieši ražošanas telpās, kopumā roku mazgāšanai ražošanas cehā ir paredzētas 3 izlietnes.
Karstajā iecirknī tiek iekārtots viens darba galds produktu apstrādei, Uz galda tiek izvietotas darbam nepieciešamās papildierīces. Virs galda tiek novietots sienas plaukts, inventāra un garšvielu glabāšanai. Ēdienu siltapstrāde tiek veikta uz plīts virsmas. Daži gatavotie ēdieni tiek uzglabāti marmītos, kuri ir ērti pieejami jebkuram ražošanas telpas ceham. Ēdiena porcionēšana tiek veikta uz tam paredzēta galda Pēc porcionēšanas šķīvis tiek pasniegts uz letes, no kuras viesmīlis to nes viesim.
…
Kursa darbs ražošanas organizācijā
-
Kafejnīcas "Mielasts" tehnoloģiskais projekts
Prakses atskaite30 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība
- Prakses atskaite
- Prakses atskaite uzņēmuma vadībā
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā "Policijas akadēmija98"
Prakses atskaite augstskolai21
-
Profesionālā prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "Jaunpils pils"
Prakses atskaite augstskolai19
-
Prakses atskaite kafejnīcā/bārā
Prakses atskaite augstskolai30
-
Akadēmiskās prakses atskaite uzņēmumā SIA "Lage Ko"
Prakses atskaite augstskolai13
-
Prakses atskaite viesnīcā
Prakses atskaite augstskolai12