Viens no maniem ievada prakses uzdevumiem bija izpētīt uzņēmumu, kurā es darbojos – nostiprinu teorētiskās zināšanas un apgūstu praktiskās zināšanas.
Uzņēmuma praktiskā izpēte sevī iekļauj:
ēdināšanas uzņēmumā vietu skaits apmeklētāju zālē, apkalpošanas veids,
vizuālais noformējums, interjers, gaisotne, pakalpojuma veidi, sniegtie palīgpakalpojumi,
uzņēmuma noslogojums pa mēnešiem gada laikā,
organizatoriskās struktūras izpēte (norādot esošos dienestus, amatu pakārtotību, strādājošo skaitu katrā dienestā, to pienākumus un atbildību, dienestu savstarpēja sadarbība),
sadarbības uzņēmumi,
savstarpējā informācijas plūsma starp izmitināšanas un ēdināšanas uzņēmumiem.
2.1.Gaisotne. Atmosfēra. Vizuālais.
Karību salu kokteiļbāra iekārta atgādina saules gaismu un jūru – pastaigas gar jūras krastu un spilgti krāsainus kokteiļdzērienus, tas ir asi rozā un fluorescences zaļā krāsā kā ziedošas zāles buķete. Bārmeņi šortos, krāsainos kreklos, viesmīles tērpušās spilgtās vasaras kleitiņās, rotājušās ar puķēm. Mūzikas stils – regejs nekad neapstājas savā skanēšanā. Tiek piedāvāti internacionāli ēdieni (iekļaujot arī Karību virtuves ēdienus) tādi kā Haiti salas zupa, Jambalaya zivs un veģetāriešu kuskus, piektdienās un sestdienu vakaros klientus izklaidē go-go dejotājas uz bāra letes.
Bārs „Piektdiena ir klāt” piedāvā izbaudīt īstu Karību salu atmosfēru un dzīvi1.
Bāra teritorija iedalās vairākās zonās:
lielais gals (apkalpo viesmīles),
mazais gals (apkalpo viesmīles),
bāra lete (apkalpo bārmeņi),
1.terase – atrodas ārpus bāra telpām (apkalpo viesmīles),
2.terase jeb smēķētāju zona – atrodas ārpus bāra telpām (apkalpo viesmīles).…