„Steiku Haoss”
Pirmais Steiku Haoss savas durvis vēra pirms vairāk kā 10 gadiem, kļūstot par Rīgas celmlauzi Mežonīgo Rietumu estētikā un ēdienkartē. Izaudzis līdz trim restorāniem, un līdz ar viņiem izaugusi Rīgas steiku kultūra. Viņu šefpavāri stažējušies Kopenhāgenas prestižajā restorānā Noma un Londonas izcilajā Tom Aikens restorānā, pievienojot Steiku Haosam papildus vērtību. Uzkodas, zupas, salāti un steiku piedevas kļuvušas izsmalcinātākas, deserti kārdinošāki, bet vīnu karte - izmeklētāka.
Ļaudis mēdz teikt - ja gribi gatavot steiku, vispirms iedraudzējies ar miesnieku. „Steiku Haoss” ir gājuši soli tālāk, un viņiem ir pašiem sava gaļas darbnīca, kas ir mūsu garantija nemainīgi noturētai kvalitātes latiņai visos trīs Steiku Haosa restorānos - gan prasmīgam griezumam, gan viņu pašgatavotajām marinādēm.
Ar steiku ir svarīgi lietas nesarežģīt. Tāpēc viņi ēdienkartē pieturas pie klasikas, nepārspīlējot ar eksotiku vai sarežģītām marinādēm. No saviem 17 veidu steikiem var izcelt jebkuru. Nemarinēto, dabiski ar spēcīgu garšu apveltīto Argentīnas Bife de Chorizo, olīveļļā briedināto vai ķiploku garšas piesātinātajiem liellopa filejas gabaliem vai maigo, lieso Mignon. Ir atkāpes un variācijas, taču visas saistītas ar grila tēmu - jēra ciska piparmētrās, medījuma fileja, cūkgaļas ribiņas vai laša steiks.
…