Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Ēdiena gatavošanas tehnoloģija-
Ēdiena gatavošanas tehnoloģija
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 2 | |
1. | Uzņēmuma darbības pamatojums un specializācija | 3 |
1.1. | Atrašanās vieta, pieejamība, darba laiks | 3 |
1.2. | Uzņēmuma veids, tirgus segmenta izvēle, raksturojums un atbilstība | 4 |
1.3. | Instruktāžas uzsākot darbu uzņēmumā | 5 |
1.4. | Ugunsdrošības un elektrodrošības noteikumi, to ievērošana | 6 |
2. | Ražošanas bloka raksturojums (palīgtelpu, cehu un noliktavu izvietojums) | 9 |
2.1. | Aukstais cehs | 9 |
2.2. | Pirmapstrādes cehs | 11 |
2.3. | Karstais cehs jeb virtuve | 14 |
2.4. | Trauku mazgātuves | 17 |
Noliktavas | 20 | |
3. | Ēdienkartes izvērtējums | 21 |
3.1. | Atbilstība uzņēmuma tipam | 21 |
3.2. | Veids | 21 |
3.3. | Noformējums | 22 |
3.4. | Sezonalitāte | 22 |
4. | Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā | 24 |
4.1. | Personīgā higiēna | 24 |
4.2. | Sanitārā higiēna uzņēmuma telpās | 24 |
4.3. | Tīrīšanas līdzekļiem kurus uzņēmums izmanto higiēnas uzturēšanai | 24 |
5. | Kvalitātes kontrole „no noliktavas līdz galdam”, nederīgo produktu norakstīšana (HACCP) | 26 |
5.1. | Nederīgo produktu norakstīšana | 26 |
5.2. | Kvalitātes kontrole „no noliktavas līdz galdam” | 26 |
Secinājumi | 28 | |
Noslēgums | 29 | |
Priekšlikumi | 30 | |
Pielikumi | 31 | |
Literatūras saraksts | 50 |
Laika posmā no 19.11.10 līdz 22.01.11 veicu ēdienu gatavošanas tehnoloģijas praksi, skolas norādītajā prakses vietā – Hotel Jūrmala SPA. Šis uzņēmums atrodas Jūrmalā, Jomas ielā 47/49.
Hotel Jūrmala SPA galvenie darbības virzieni ir viesu izmitināšana un ēdināšana, konferenču rīkošana un cilvēku veselības uzlabošana. Šajā viesnīcā ir izvietoti 190 viesu numuri, restorāns „Jūrmala”, septiņas konferenču zāles, SPA centrs ar baseinu un sporta zāli, Seaside bārs, Lobby bārs un Aqua bārs.
Viesnīcas interjers ir veidots no dabiskiem materiāliem – koka un akmens. Visur interjerā dominē arī Hotel Jūrmala SPA simbols kurš veidots no četriem simboliem kuri nozīmē atvērtu un enerģijas pārpilnu sistēmu, kas nodrošina veselību un enerģiju.
Manos pienākumos ietilpa galvenokārt dārzeņu un augļu pirmapstrāde, siera un gaļas plašu gatavošana brokastu galdam un palīdzēšana konditorejas cehā.
Praksei tika izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1.Veikt pavāra palīga pienākumus prakses vietā;
2.Sagatavot norādījumiem atbilstošu prakses atskaiti.
Prakses mērķis:
Iepazīties ar ēdināšanas bloka nozīmi viesnīcā, visu cehu saskaņotu darbību, produktu uzglabāšanu un plūsmu.…
Prakses atskaite ēdienu gatavošanas tehnoloģijā. Tēmas - Uzņēmuma darbības specializācija un pamatojums, Ražošanas bloka raksturojums, ēdienkartes izvērtējums,Sanitārija, HCCP
- Dārzeņu pirmapstrāde
- Ēdiena gatavošanas tehnoloģija
-
Viesmīļa un konditora prakses atskaite
Prakses atskaite20 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Dārzeņu pirmapstrāde
Prakses atskaite vidusskolai5
-
Viesmīļa un konditora prakses atskaite
Prakses atskaite vidusskolai20
-
Ražošanas prakses atskaite ēdināšanas uzņēmumā
Prakses atskaite vidusskolai24
-
Kvalifikācijas prakse ēdienu gatavošanā Vācijā
Prakses atskaite vidusskolai20
-
Pavāra prakse viesnīcā "Reval Hotel Rīdzene"
Prakses atskaite vidusskolai20