8. DARBA ORGANIZĀCIJA
1. Uzvelk specapģērbu.
2. Mazgā un dezinficē rokas.
3. Atlasa izejvielas pēc tehnoloģiskās kartes.
4. Ņem kartupeļus, nomazgā, nomizo un noskalo. Liek katliņā, uzlej aukstu ūdeni un vāra. Vārīšanas puslaikā pievieno sāli.
5. Ņem maltu cūkgaļu, kurai pievieno notīrītu un sakapātu sīpolu, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, sāli, piparus. Pa to laiku ūdenī uzbriedina baltmaizi, pievieno masai un samīca.
6. No gatavās masas veido kotleti. Sakarsē pannu ar taukvielu 1500 – 1600C un cep zeltaini brūnu no abām pusēm.
7. Tad ņem 2 mazus marinētus šampinjonus un katru pārgriež uz pusēm. Liek virsū izceptajai kotletei, kura ir novietota uz ietaukotas cepamās plāts. Šampinjoniem jāatgādina lāča ķepas spilventiņus. Tos pārklāj ar siera šķēli (6x6 cm, 3mm biezu). Liek sakarsētā cepeškrāsnī 1800 – 2000C un cep līdz siers izkusis un kļuvis nedaudz zeltains.
8. Kamēr cepās kotlete pagatavo salātus. Ņem gurķi, tomātu – nomazgā. Gurķi sagriez smalkos kubiņos. Tomātam izgriez kātiņu, sagriez kubiņos. Sīpolu nomizo, noskalo un smalki sagriez. Visu sajauc ar salātu mērci, ja nepieciešams pievieno garšvielas.
9. Mērcei: nomazgā burkānu, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu nomizo, noskalo un sagriez. Abus ber pannā, kurā uzkarsēta taukviela 1500C. Apcep. Pievieno buljonu un saldo krējumu un lēni vāra līdz mērce sabiezē. Ja mērcei nav vajadzīgās konsistences, to uztumē ar iepriekš izkarsētiem miltiem.
10. Porcionē.
11. Pasniedz 650 – 750C.
…