Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:833140
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  IZEJVIELU UZTURVĒRTĪBA UN TO PIRMAPSTRĀDE    4
2.  TEHNOLOĢISKĀ KARTE: KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    5
3.  TEHNOLOĢISKĀ SHĒMA : KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    6
4.  ĒDIENA TEHNOLOĢISKĀ KALKULĀCIJAS KARTE : KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    8
5.  ĒDIENA UZTURA UN ENERĢĒTISKĀS VĒRTĪBAS APRĒĶINĀŠANA : KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    9
6.  IZMANTOTO IEKĀRTU UN INVENTĀRA APRAKSTS    10
7.  SANITĀRIE NOTEIKUMI    11
8.  DARBA ORGANIZĀCIJA    12
  SECINĀJUMI    13
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    14
Darba fragmentsAizvērt

8. DARBA ORGANIZĀCIJA
1. Uzvelk specapģērbu.
2. Mazgā un dezinficē rokas.
3. Atlasa izejvielas pēc tehnoloģiskās kartes.
4. Ņem kartupeļus, nomazgā, nomizo un noskalo. Liek katliņā, uzlej aukstu ūdeni un vāra. Vārīšanas puslaikā pievieno sāli.
5. Ņem maltu cūkgaļu, kurai pievieno notīrītu un sakapātu sīpolu, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, sāli, piparus. Pa to laiku ūdenī uzbriedina baltmaizi, pievieno masai un samīca.
6. No gatavās masas veido kotleti. Sakarsē pannu ar taukvielu 1500 – 1600C un cep zeltaini brūnu no abām pusēm.
7. Tad ņem 2 mazus marinētus šampinjonus un katru pārgriež uz pusēm. Liek virsū izceptajai kotletei, kura ir novietota uz ietaukotas cepamās plāts. Šampinjoniem jāatgādina lāča ķepas spilventiņus. Tos pārklāj ar siera šķēli (6x6 cm, 3mm biezu). Liek sakarsētā cepeškrāsnī 1800 – 2000C un cep līdz siers izkusis un kļuvis nedaudz zeltains.
8. Kamēr cepās kotlete pagatavo salātus. Ņem gurķi, tomātu – nomazgā. Gurķi sagriez smalkos kubiņos. Tomātam izgriez kātiņu, sagriez kubiņos. Sīpolu nomizo, noskalo un smalki sagriez. Visu sajauc ar salātu mērci, ja nepieciešams pievieno garšvielas.
9. Mērcei: nomazgā burkānu, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu nomizo, noskalo un sagriez. Abus ber pannā, kurā uzkarsēta taukviela 1500C. Apcep. Pievieno buljonu un saldo krējumu un lēni vāra līdz mērce sabiezē. Ja mērcei nav vajadzīgās konsistences, to uztumē ar iepriekš izkarsētiem miltiem.
10. Porcionē.
11. Pasniedz 650 – 750C.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties