Secinājumi
Jau prakses sākumā es uzzināju, ka alus darītavu sauc par „Alus namu”, nevis kā daudziem šķita – „Brālis”. Iepazinos arī ar galvenā tehnologa pienākumiem.
Patika, ka brīvi varēju staigāt pa alus darītavu, aplūkot alus ražošanu un iegūt sev nepieciešamo informāciju. Tagad daudz labāk esmu izpratis visu alus ražošanas tehnoloģisko procesu.
Vairāk uzzināju par alus veselību, vitamīnus, kas ietilpst iesala produkcijā un arī daudzas citas sastāvdaļas.
Izpētot Latvijas alus darītavu rašanās vēsturi un pašreizējo darbību, uzzināju daudz ko jaunu, noderīgu un interesantu savu zināšanu pilnveidošanai.
Alus darītavas īpašnieki, galvenais tehnologs un arī pārējie darbinieki bija ļoti atsaucīgi un pretimnākoši, un vienmēr izsmeļoši atbildēja uz mani interesējošiem jautājumiem. Vislielāko atbalstu sniedza alus darītavas galvenais tehnologs Uldis Ziemelis, gan ar informāciju, gan vienkārši ar padomu, kad bija nepieciešams.
Prakse man ļoti patika. Pateicoties „Alus nama” atsaucīgajiem darbiniekiem tā bija interesanta un izglītojoša. Prakses laikā apguvu aldara amatu un tapēc vasarā strādāju “Alus namā” par aldara palīgu.
…