A/S “Rīgas Miesnieks” ir dibināta 1922.gadā un šogad 7.novembrī tā svinēja savu 80.dzimšanas dienu. 1932.gadā “Rīgas Miesnieks” tika pārdēvēts par “Bekona eksportu”. Uzņēmums eksportēja savu produkciju uz ārvalstīm, īpaši uz ASV. Otrā Pasaules kara laikā uzņēmums nomainīja īpašniekus un nosaukumu uz “Flešvaren fabrikas bekona eksports”. Padomju laikā a/s nacionalizē un nosauc par “Rīgas konservu un gaļas rūpnīcu”.
1992.gadā notiek uzņēmuma privatizācija. 1996.gadā a/s kontrolpakete nonāk Igauņu uzņēmuma “Rakvere” rokās. 1998.gadā “Rakveri” nopērk Somijas uzņēmums “HK Ruakatalo Oyi” līdz ar to a/s “Rīgas Miesnieks” nonāk Somijas un Igaunijas pakļautībā.
Pašlaik uzņēmumā strādā ap 300 darbinieku, kuru skaits svārstās atkarībā no sezonas, un a/s “Rīgas Miesnieks” ražo ap 200 dažādu gaļas un tās pārstrādes produktu.
Uzņēmums savu produkciju eksportē uz Igauniju, Lietuvu, un turpmākajā laikā ir plānots eksportēt arī uz Krieviju. A/S “Rīgas Miesnieks” ir pirmais uzņēmums Baltijā, kurš ir saņēmis ISO un HASEK sertifikātus, kas apliecina, ka saražotā produkcija ir cilvēku veselībai nekaitīga un atbilst visām kvalitātes prasībām.
A/S “Rīgas Miesnieks” ir speciāla nodaļa HORECA, kas ir saīsinājums no angļu valodas – hotels, restorants & caffe un nodarbojas ar gaļas un tās izstrādājumu pārdošanu viesnīcām, restorāniem un kafejnīcām. HORECA izplata gaļas pusfabrikātus, speciālus gaļas un tās pārstrādes produktus un svaigu gaļu. …