-
A/s "Dobeles Dzirnavnieks"
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 5 | |
1. | Vispārīgas ziņas par uzņēmumu | 6 |
2. | A/S „Dobeles Dzirnavnieks” laboratorijas | 7 |
2.1. | Vispārējie noteikumi | 7 |
2.2. | Laboratorijas vispārējie uzdevumi | 8 |
2.3. | Darbinieku vispārējā konfidencialitāte | 8 |
3. | Izejvielas | 9 |
3.1. | Graudu kontrolējamie radītāji | 9 |
4. | Gatava produkcija | 14 |
4.1. | Milti | 14 |
4.2. | Miltu maisījumi | 15 |
4.3. | Miltu kontrolējamie radītāji | 16 |
5. | Glabāšanas noteikumi | 21 |
5.1. | Fasētām pārtikas izejvielām | 21 |
5.2. | Fasētai produkcijai | 22 |
Izmantotā literatūra | 24 | |
Pielikums | 25 |
2. A/S „DOBELES DZIRNAVNIEKS” LABORATORIJAS
2.1. Vispārējie noteikumi
Ražošanas laboratorija ir pastāvīga rūpnīcas daļa. Firmas A/S „Dobeles Dzirnavnieks” laboratorija ir testēšanas laboratorija, kuras darbības mērķis ir ar savu darbu nodrošināt rūpnīcā atbilstošas produkcijas – putru, miltu un miltu maisījumu ražošanu atbilstoši NTD - normatīva tehniskā dokumentācija.
Laboratorijas galvenais mērķis ir veikt kontroli par tehnoloģisko procesu, kontrolēt izejvielu un gatavās produkcijas kvalitāti.
Laboratorijas galvenie uzdevumi:
• Kontrole pa tehnoloģisko instrukciju ievērošanu visās ražošanas stadijās.
• Kontrole par gatavās produkcijas atbilstību standartiem un tehniskajiem noteikumiem.
• Kontrole par izejvielu, ko saņem rūpnīca, kvalitāti.
• Kontrole par instrukciju ievērošanu, uzglabājot izejvielas un gatavo produkciju.
• Gatavās produkcijas organoleptiskās kontroles organizēšana.
• Kontrolēt gatavās produkcija – organoleptiskie radītāji, metālmagnētiskie piemaisījumi, kaitēkļu invāzija miltiem: lipekli, mitruma noteikšana, pelnvielu daudzums, miltu maisījumiem: mitruma noteikšana, cepamīpašības.
• Kontrolēt noteiktās produkcijas ražošanas tehnoloģijas ievērošanu visās ražošanas stadijās.
• Izbrāķēt gatavo produkciju un izejvielas, ja to kvalitāte neatbilst noteiktajai NTD.
• Informēt par analīžu rezultātiem ražošanas vadītājus un direktoru. [3]
2.2. Laboratorijas vispārējie uzdevumi
• Analizēt brāķa rašanās cēloņus, piedalīties ražošanas nepilnību novēršanā.
• Piedalīties pretenziju par gatavās produkcijas kvalitāti izskatīšanā
• Piedalīties un organizēt rūpnīcas cehu sanitārā stāvokļa pārbaudes
• Savlaicīgi un pareizi aizpildīt laboratorijas analīžu žurnālu
• Izgatavot pieprasīto atskaiti
• Piedalīties esošo standartu pārskatīšanā un jauno tehnisko noteikumu izstrādāšanā
Firmas A/S „Dobeles Dzirnavnieks” laboratorijas ir pastāvīgas rūpnīcas struktūrvienība.
2.3. Darbinieku vispārējā konfidencialitāte
Laboratorijas personālam ir jāievēro profesionālie noslēpumi attiecībā uz visu informāciju, kura iegūta, veicot savus uzdevumus, kā arī lietotāja nosacījumi, kas paredzēti darbības konfidencialitāte un drošībai.
Izmeklējumu un mērījumu rezultāti ir konfidenciāli un par tiem tiek ziņots tikai pasūtītājiem.
Testēšanas rezultāti tiek uzglabāti telpā, kurā ierobežota nepiederošu personu iekļūšana un nodrošināta testēšanas pārskata drošība.[3]
…
Zemgales līdzenums vēsturiski ir pazīstams ar auglīgām zemēm, tāpēc Dobele tika izvēlēta kā stratēģiski piemērota vieta, lai celtu Latvijā lielāko lieljaudas graudu pārstrādes kompleksu. Par uzņēmuma vēstures sākumu tiek uzskatīta pirmā elevatora celtniecība 1976. gadā, kad tika uzbūvēta lieljaudas kalte ar tīrīšanas, šķirošanas un piemaisījumu atdalīšanas iekārtam. Šodien A/S “Dobeles Dzirnavnieks” ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā un lielākais Latvijā. Uzņēmuma zelta fonds ir darbinieki, kas ir augsti kvalificēti speciālisti savās nozarēs ar nopietnu attieksmi pret savu darbu. SIA „Dobeles dzirnavnieks” ražošanas pamata izejviela ir graudi, tādēļ tiem ļoti svarīga loma tiek pievērsta sadarbībai ar vietējiem zemniekiem - graudu audzētājiem. Uzņēmumam pieder viens no lielākajiem graudu elevatoriem ar pilnu graudu pirmapstrādes ciklu un glabāšanas jaudu līdz 100 000 t. Tas dod iespēju graudus pieņemt, izkaltēt, attīrīt, glabāt un atkraut gan auto, gan dzelzceļa transportā. No kviešu graudiem iespējams ražot divu veidu miltus – rupjos un šķiras miltus.
- A/s "Dobeles Dzirnavnieks"
-
Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Prakses atskaite11 Uzņēmējdarbība, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
-
SIA “Kebabs Fix”
Prakses atskaite50 Vadība, Uzņēmējdarbība, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!SIA “Kebabs Fix”
Prakses atskaite augstskolai50
Novērtēts! -
Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Prakses atskaite augstskolai11
-
Pasaules pārtikas programma
Prakses atskaite augstskolai4
-
A/S „Rīgas Piensaimnieks”
Prakses atskaite augstskolai9
-
Dzeramā ūdens sagatavošana
Prakses atskaite augstskolai33