5.5.Kaltētu ārstniecības augu ražošanas visos posmos ievēro izsekojamības prasības atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 178/2002 (2002. gada 28. janvāris), ar ko paredz pārtikas aprites tiesību aktu vispārīgus principus un prasības, izveido Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādi un paredz procedūras saistībā ar pārtikas nekaitīgumu.
6.TRANSPORTĒŠANA UN UZGLABĀŠANA.
6.1. Kaltētus ārstniecības augus transportē fasētā, marķētā veidā ar visu veidu slēgta tipa transportu, ievērojot higiēnas prasības pārtikas apritē.
6.2.Kaltētus ārstniecības augus uzglabā tīrās, sausās, labi ventilējamās telpās, bez svešām smaržām, smakām un bez kaitēkļiem. Telpu maksimālais pieļaujamais relatīvā mitruma daudzums< 70%.
7.UZŅĒMUMA GARANTIJAS.
7.1.Uzņēmums garantē kaltētu ārstniecības augu un to daļu atbilstību šī standarta prasībām, ja tiek ievēroti transportēšanas un uzglabāšanas noteikumi.
8.DERĪGUMA TERMIŅŠ
8.1.Kaltētu ārstniecības augu un to daļu minimālais derīguma termiņš 2 gadi no fasēšanas datuma.
…