Paraugs
Uzņēmējdarbība un tiesības
Lietvedība
Pārtikas mazumtirdzniecības paškontroles sistēma-
Pārtikas mazumtirdzniecības paškontroles sistēma
Paraugs15 Lietvedība, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Vadība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Paškontroles sistēmas saturs | 2 | |
Paškontrole pārtikas uzņēmumos | 3 | |
Paškontroles ieviešana pārtikas uzņēmumā | 4 | |
Definīcijas un ietekme | 6 | |
Vārdnīca | 7 | |
Iepazīšanās | 8 | |
Personāla personīgās higiēnas noteikumi | 9 | |
Tīrīšanas un dezinfekcijas režīms | 10 | |
Procesa plūsmas diagramma | 11 | |
Riska novēršana un korektīvās darbības | 12 | |
Iespējamie riski (piesārņojums) un to cēloņi | 13 | |
Mikroorganismi, kurus jāņem vērā darbojoties ar pārtikas produktiem | 14 | |
Lēmumu koks | 17 | |
Kritisko kontroles punktu (KKP) noteikšana | 18 | |
Riska analīze kritiskajos kontroles punktos | 19 | |
Produktu (izejvielu) atbilstības kritēriji tos pieņemot (KKP1) (KKP6) | 20 | |
Pielikums Nr.1 | 21 | |
Pielikums Nr.2 | 22 |
Paškontrole pārtikas uzņēmumos
1. Paškontroles uzdevums – primārais mērķis uzlikt ražotājam atbildību par visiem pārtikas ražošanas aspektiem.
2. Paškontroles sistēmas funkcijas – pasargāt pārtiku no iespējamiem riska faktoriem, tos savlaicīgi atklājot un likvidējot.
3. Paškontroles sistēmas pamats:
• Laba ražošanas prakse un labas higiēnas prakse;
• HACCP* ieviešana pārtikas veikalā;
• Obligāta kvalitātes prasību ievērošana.
*HACCP – riska cēloņu analīze kritiskajos kontroles punktos.
Kritēriji, ko nepieciešams ieviest veikalā, kas gatavojas ieviest HACCP ir:
• Veikala personāla apmācība pārtikas higiēnā, t.sk. kāda ir tās kontroles un uzraudzības loma;
• Veikala personāls un vadība „domā higiēniski”;
• Veikals darbojas higiēniskos apstākļos.
HACCP sistēmas 7 principi ir:
1. Veikt riska cēloņu analīzi. Sagatavot procesa etapu diagrammu visos pārtikas aprites posmos. Identificēt riska cēloņus un noteikt to kontroles pasākumos.
2. Izmantojot lēmuma pieņemšanas shēmu, identificēt procesā kritiskos kontroles punktus (KKP).
3. Noteikt mērķa līmeņus un pielaides katram KKP.
4. Izveidot monitoringa sistēmu, lai nodrošinātu KKP kontroli ar ieplānotām analīzēm un novērojumiem.
5. Noteikt korektīvas darbības, kuras jāveic, ja monitorings kādā KKP uzrāda, ka ir tendence zaudēt kontroli.
6. Izveidot dokumentāciju attiecībā uz visām procedūrām un pierakstu sistēmu, kas piemērota šiem principiem un to pielietojumam.
7. Izveidot pārbaudes procedūras, ietverot piemērotus papildus tekstus un pārskatus, kas apstiprina, ka HACCP sistēma darbojas sekmīgi un efektīvi.
Paškontroles ieviešana pārtikas uzņēmumā
Pārtikas aprites uzraudzības likums nosaka, ka ēdināšanas uzņēmumu, pārtikas produktu ražotņu, kā arī jebkuras citu ar pārtikas saistītu uzņēmumu, kas iesaistīti kādā no pārtikas aprites posmiem, vadītāji ir paši atbildīgi par izplatāmo produktu kvalitāti, to nekaitīgumu un atbilstību higiēnas prasībām. …
Paškontroles sistēmas saturs 2 Paškontrole pārtikas uzņēmumos 3 Paškontroles ieviešana pārtikas uzņēmumā 4 Definīcijas un ietekme 6 Vārdnīca 7 Iepazīšanās 8 Personāla personīgās higiēnas noteikumi 9 Tīrīšanas un dezinfekcijas režīms 10 Procesa plūsmas diagramma 11 Riska novēršana un korektīvās darbības 12 Iespējamie riski (piesārņojums) un to cēloņi 13 Mikroorganismi, kurus jāņem vērā darbojoties ar pārtikas produktiem 14 Lēmumu koks 17 Kritisko kontroles punktu (KKP) noteikšana 18 Riska analīze kritiskajos kontroles punktos 19 Produktu (izejvielu) atbilstības kritēriji tos pieņemot (KKP1) (KKP6) 20 Pielikums Nr.1 21 Pielikums Nr.2 22
- Darba aizsardzības speciālista amata apraksts
-
Pārtikas mazumtirdzniecības paškontroles sistēma
Paraugs15 Lietvedība, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Vadība
- SIA "Divi A" statūti
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Ziņojums
Paraugs vidusskolai3
-
Pretenzijas vēstule skolas bufetei
Paraugs vidusskolai1
TOP 500 -
Ēdienkartes analīze
Paraugs vidusskolai3
-
Darba vietas risku novērtējums
Paraugs vidusskolai2
-
Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze
Paraugs vidusskolai4