57. Nosaukt 3 vīna defektus un 3 slimības un kādas izmaiņas tie rada vīnā? DEFEKTI: MELNAIS UN BALTAIS KASS – IZPAUŽAS KĀ TUMŠAS VAI GAIŠAS KRĀSAS NOGULSNĒJUMS; SĒRŪDEŅRAŽA SMAKA – RODAS,JA VĪNĀ IR PAR DAUDZ SĒRA; DUĻĶAINĪBA – RODAS,JA VĪNĀ IR DAUDZ MIECVIELU.
SLIMĪBAS: PELĒJUMS RODAS BALTAJAM VĪNAM AR ZEMU ALKOHOLA SATURU; SATAUKOŠANĀS- VĪNS KĻŪST EĻĻAINS UN ZUDĒ AROMĀTU; ETIĶSKĀBE RODAS, JA VĪNU UZGLABĀ PUSTUKŠĀS VAI SLIKTI NOSLĒGTĀS MUCĀS.
58. Nosaukt 6 sviesta defektus?
RŪGTA GARŠA;LOPBARĪBAS,ZIVJU PIEGARŠA;DRUPENUMS;LIELA ŪDENS LĀSE;DZELTENA VIRSKĀRTA;PELĒJUMS;NEVIENMĒRĪGA KRĀSA.
59. Nosakiet konfektes piederību konfekšu masai pēc sastāvdaļu apraksta (želejveida,liķiera,mīkstā vai cietā grilijāža,pralinē,pomāde,krēma, putotā,kombinēta).Dots masas apraksts,jāprot noteikt kurš apraksts atbilst kuram veidam!
ŽELEJVEIDA(CUKURA-CIETES SĪRUPS,ŽELEJAS VEIDOJOŠAS VIELAS). LIĶIERA(SMALKKRISTĀLISKS CUKURA APVALKS,CUKURA ŠĪDUMS,ŪDENS –(SPIRTA VAI PIENA VAI OGU-AUGĻU)MAISĪJUMS.
MĪKSTĀ VAI CIETĀ GRILIJĀŽA(MĪKSTĀ-AUGĻU MASA AR RIEKSTU KODOLIEM;CIETĀ-KAUSĒTS CUKURS AR SKALDĪTIEM RIEKSTIEM VAI SAULESPUĶU SĒKLĀM).
PRALINĒ(RIEKSTU,SĒKLU MASA AR CIETIEM KONDITOREJAS TAUKIEM + SAUSAIS PIENS,MEDUS,SKALDĪTI RIEKSTI,KARAMEĻU DRUMSLAS,KANĒLI,CEPUMU DRUMSLAS).
POMĀDE(CUKURA-CIETES SĪRUPS + PIENS VAI ŪDENS VAI VĀRĪTS PIENS).
KRĒMA(ŠOKOLĀDES,PRALINĒ VAI OMĀDES MASAS AR TAUKIEM,GARŠAS PIEDEVĀM).
PUTOTĀ(PUTU MASA AR ŽELEJVEIDU STRUKTŪRA).
KOMBINĒTĀ(PRALINĒ MASA AR AR VAFEĻU SLĀNI,VAI IEVĀRĪJUMA-KRĒMA PILDĪJUMS).
…