Lai objektīvi izvērtētu uztura atbilstību, nepieciešams ievākt vairāk datu, jo, piemēram, ogļhidrāti var būt polimēri (graudaugi), kas labvēlīgāk ietekmē organismu, vai monomēri (cukuri), kas ātri zaudē efektivitāti un ātri atkal iestājas izsalkums, savukārt tauki var būt piesātināti, kuri nepieciešami ļoti mazās devās un nepiesātināti. Pētījumā nav informācijas par šķiedrvielām, kuras ir nepieciešamas organisma darbībā, piemēram, siekalu izdalīšanās veicināšanai, tauku atdalīšanai no resnās zarnas sieniņām, metālu un toksīnu izvadīšanai no organisma. Netika arī apskatīts uzņemtais ūdens daudzums, kas ir vitāli nepieciešams dzīvības procesu norisei organismā.
Objektivitāti ietekmē nepietiekamais uztura pētījuma dienu skaits, jo kaloriju uzņemšanas un patērēšanas attiecības kartu dienu var mainīties, bet ir jāskatās uz kopējo attiecību, ilgākā laika periodā. Precizitāti dienas uztura patēriņā ietekmē aptuvenā produktu enerģijas aprēķināšana mājās gatavotajiem ēdieniem.
Secinājumi:
1. Noteiktais kopējais ķermeņa šķidruma tilpums (31 L) atbilst normai.
2. Enerģijas bilance ir pozitīva, kas norāda uz nelielu enerģijas rezervju veidošanos.
3. Enerģijas bilance ir gandrīz līdzsvarā, kas norāda uz pareizām kaloriju uzņemšanas un patērēšanas attiecībām.
4. Uzturā nepieciešams samazināt tauku un palielināt ogļhidrātu daudzumu.
5. Pētāmajam organismam netika novērota aptaukošanās vai nepietiekama ķermenim masa.
…