10. J: Vai, Tavuprāt, labāk ir gatavot pašam vai iegādāties jau pagatavotu ēdienu?
A: Labāk ir gatavot pašam, jo tad tu redzi, ko tu ieliec katlā, ko tu gatavo, tu pats zini, ko pieber klāt, atšķirībā no kafejnīcām vai ēdnīcām, kur nekādīgi nevar zināt, kas un cik daudz ir piebērts ēdienam.
11. J: Kāda nozīme ir ēdiena pagatavošanas ilgumam?
A: Nu katram ēdienam ir savs pagatavošanas ilgums, pelmeņiem tur savas 20 minūtes ir jāvārās, a kāpostu tīteņiem būs pus stundu jāvārās. Katram ēdienam ir savs paredzētais laiks, tā kā tam pagatavošanas ilgumam, manuprāt nav nekādas lielās nozīmes.
J: Cik ilgu laiku esi pats gatavs pavadīt gatavojot?
A: Cik tas ir nepieciešams konkrētā ēdiena pagatavošanai, nu darba dienās no pus stundas līdz 1 stundai, bet brīvākos vakaros tur pieņemsim brīvdienās jau varētu pat līdz 2 stundām pavadīt gatavojot kaut ko labu, bet īsti jau nemāku neko tādu gatavot nemaz.
J: Tas arī ir viss, paldies par veltīto laiku intervijas sniegšanai.
A: Nav par ko.
Intervijas apraksts
Daļēji strukturētās intervijas pamatprincipi: Daļēji strukturētās intervijas ir ļoti elastīgas, jo tās jau ir pietiekami strukturētas, lai sasniegtu īpašas pētāmā jautājuma dimensijas, bet tajā pat laikā, tās atļauj intervijas dalībniekiem piedāvāt jaunas idejas pētāmajai tēmai. (Galletta, 2012) To var izmantot kā vienīgo pētījuma datu savākšanas metodi vai izmantot kā vienu no vairākām pētījuma datu vākšanas metodēm. (Galletta, 2012) Sarunu ierosina ar diezgan plašu atvērto jautājumu vai pamudinājumu, kas virza sarunu noteiktā tematā. (Kroplijs, Raščevska, 2004) Daļēji strukturētajām intervijām ir sagatavots vispārīgs intervijas jautājumu sarakts pie kura pēniekam pieturēties, taču jautājumu secība pašas intervijas gaitā var arī mainīties, kā arī pētnieks var uzdot papildus jautājumus, lai gūtu vairāk interesējošas informācijas. Jautājumus veido plašākus kā stukturētajās intervijās. (Mārtinsone, Pipere, 2011).
…