Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:235408
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
2.  ES un LR likumdošanas akti    5
3.  Gaļas produktu apraksts    7
4.  Procesa plūsmas diagrammas    8
4.1.  Svaigas gaļas produkcija    8
4.2.  Gaļas izstrādājumi    10
5.  Riska faktoru un preventīvo pasākumu apraksts    13
6.  KKP identificēšana    17
7.  HACCPplāns KKP un kontroles punktu kopsavilkums    18
8.  Produktu,personāla,izejvielas,atkritumu kustību plūsmas    25
Darba fragmentsAizvērt

1. Ievads
Šī paškontroles rokasgrāmata ir izstrādāta balstoties uz HACCP principiem un paredzēta, lai nodrošinātu gaļas produktu nekaitīgumu piedāvājot tos patērētājiem. Šajā programmā sniegtie padomi un norādījumi palīdzēs uzņēmuma administrācijai nodrošināt pārdodamo visu veidu gaļas produktu kvalitāti.
Izstrādājot paškontroles rokasgrāmatu, vērā tika ņemtas prasības un principi, kas ir vienādi piemērojamas visās ES valstīs, kā arī rekomendācijas ko sniedz ASV oficiālās institūcijas. Šī rokasgrāmata tāpat atbilst visām Eiropas Parlamenta un Padomes regulas 852/2004 un 178/2002, kā arī LR likumā “Pārtikas aprites uzraudzības likums” noteiktajām prasībām.
Paškontroles rokasgrāmata ir ceha vadības dokuments, kas nodrošina produktu kvalitāti, pārtikas nekaitīgumu un efektīvu ražošanu. Ņemot vērā zinātnisko pētījumu un praktiskās pieredzes progresu ražošanā, kā arī pilnveidojoties tehnikai un tehnoloģijām, šī programma pastāvīgi tiek pilnveidota.

HACCP ieviešanas mērķis:
Paškontroles rokasgrāmatas izveidošanas mērķis: palīdzēt uzņēmuma administracijai un ceha vadītājiem nodrošināt, lai pircējiem tiktu nodrošināti tikai nekaitīgi un kvalitatīvi ražošanas cehos ražoti produkti.
HACCP programmas izstrādes principi
HACCP – darbību sistēma, kura nosaka bīstamību saražoto pārtikas produktu drošībai un paredz pasākumus, kas nodrošina kvalitatīvu gala produktu. Sistēma balstās septiņiem principiem:
1. Visās pārtikas ražošanas procesa stadijās jāparedz iespējamie riska faktori, sākot no saņemtās produkcijas kvalitātes novērtējuma līdz pārstrādei, uzglabāšanai un nodošanai patērētājam.
2. Noteikt kritiskos kontroles punktus/procedūras/procesa etapus, kurus var kontrolēt, lai novērstu bīstamību vai samazinātu tās rašanās iespējas.
3. Noteikt kritiskās robežas, kuras nepieciešams kontrolēt ikvienā KKP.
4. Visos KKP ieviest novērošanas sistēmu, nosakot parametru pārbaudes periodiskumu.
5. Noteikt korekcijas darbības, kuras nepieciešams nekavējoties piemērot, ja pamanītas novirzes katrā KKP.
6. Noteikt pārbaudes procedūras, kuras veicot paredzēti papildus testi un procedūras, kas palīdz novērtēt, vai HACCP darbojas efektīvi.
7. Ir jānosaka visu piemērojamo procedūru dokumentu un ierakstu formas un to aizpildīšanas kārtība.

HACCP sistēmas ieviešana
Ceha vadītājs ir atbildīgs par HACCP sistēmas ieviešanu uzņēmuma cehos..

Dokumentācijas uzglabāšana.
HACCP dokumentācija – programmas izpildes žurnāli tiek uzglabāti vismaz divus gadus uzņēmuma arhīvā. Dokumentācijas teorētiskā daļa glabājās pie ceha vadītājas izdrukātā veidā un uzņēmuma Intranet tīklā elektroniskā veidā.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties