Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:272138
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sulas pagatavošana 25,0 mL sulas porcelāna bļodiņā ietvaicē uz plītiņas līdz sausam atlikumam, karsējot pārogļo uz plītiņas un pēc tam mufeļkrāsnī pārpelno 5500C līdz baltiem pelniem.
Pelnus tur pat šķīdina 2-3 mL HCl, tad šķīdumu pārnes 50 mL mērkolbā, uzpilda ar dest. H2O līdz atzīmei un samaisa.
No iegūtā šķīduma ņem 2,0 mL, pārnes 100 mL mērkolbā, pielej apmēram 50 mL H2O, 20 mL sērskābes šķīduma, 4,0 mL molibdāta šķīduma un 2,0 mL askorbīnskābes šķīduma. Mērkolbu uz 15 min, ievieto vārošo ūdens vannā, atdzesē un uzpilda ar ūdeni līdz atzīmei. Samaisa un mēra gaismas absorbciju pie 720 nm attiecībā pret salīdzināšanas šķīdumu.
Kalibrēšanas grafiks 100 mL mērkolbās izmēra attiecīgi 1,0 mL, 1,5 mL, 2,5 mL, 5,0 mL, 8,0 mL un 10 mL pagatavotā šķīduma, pievieno 20 mL 1 M sērskābes, 4,0 mL molibdāta šķīduma un 2,0 mL askorbīnskābes šķīduma. Maisījumu 15 min, silda vāroša ūdens vannā, tad atdzesē un 100 mL mērkolbas ar dest. H2O uzpilda līdz atzīmei.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties