Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715446
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    5
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    7
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    8
4.  Porciju skaita aprēķins    9
5.  Ēdienkartes izstrāde    11
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde    13
  Tehnoloģiskā karte Nr.1    14
  Tehnoloģiskā karte Nr.2    15
  Tehnoloģiskā karte Nr.3    16
  Tehnoloģiskā karte Nr.4    17
  Tehnoloģiskā karte Nr.5    18
  Tehnoloģiskā karte Nr.6    19
  Tehnoloģiskā karte Nr.7    20
  Tehnoloģiskā karte Nr.8    21
  Tehnoloģiskā karte Nr.9    22
  Tehnoloģiskā karte Nr.1.    22
7.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    23
8.  Kalkulācijas aprēķins    32
9.  Izejvielu prečziniskais raksturojums    34
  Secinājumi    37
  Izmantotā literatūra    38
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
SĒU veidi var būt dažādi – restorāni, ēdnīcas, kafejnīcas, bistro, krodziņi u.c. Tie atšķiras pēc piedāvātajiem pakalpojumiem, apkalpošanas veida un citām īpatnībām, bet to galvenais pakalpojums ir ēdināšana. Lai varētu nodrošināt uzņēmuma veiksmīgu darbību ir jāpārdomā – uzņēmuma atrašanās vieta, mērķgrupas, ēdienkartes piedāvājums un izstrāde u.t.t. , kā arī, nepieciešams kvalificēts personāls.
SĒU tehnoloģiskā procesa norises nodrošināšanai nepieciešamā dokumentācija sākas ar ēdienkartes izstrādi. Veidojot ēdienkarti katrā uzņēmumā jāņem vērā uzņēmuma veids, apmeklētāju sastāvs, sezona, darbietilpība, ēdienu izmaksas, pavāru klasifikācija, patērētāju pieprasījums un tehniskais nodrošinājums. Pēc ēdienkartes piedāvājuma tiek veikta pārējā dokumentācija, tiek rēķinātas- tehnoloģiskās, kalkulācijas kartes, tehnoloģiskās shēmas, nepieciešamais izejvielu daudzums u.c. Ēdināšanas uzņēmumi nevar sekmīgi darboties bez šiem dokumentiem.
Strādājot darbu liela uzmanība bija jāvelta tehnoloģiskajām kartēm, jo pēc tām tiek rēķināti pārējie dokumenti. Pārsteidz tas, ka veicot ēdieniem kalkulāciju, izmaksas par porcijām bija tik zemas, tas liek padomāt par to kādu uzcenojuma % SĒU uzliek pašražotajai produkcijai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1115759
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties