3. Pienākumi un uzdevumi
3.1. Plānot darba procesus.
3.2. Pieņemt izejvielas, produktu un materiālus un novertēt to kvalitāti.
3.3. Organizēt un koordinēt savu darbu.
3.4. Vadīt un kontrolēt darba procesus.
3.5. Ievērot un kontrolēt pārtikas un personīgās higiēnas noteikumu izpildi darba procesā.
3.6. Instruēt savā pakļautībā esošos darbiniekus darba vietā.
3.7. Atbildēt par darba un gatavo ēdienu kvalitāti, pasniegšanu un uzglabāšanu.
3.8. Pielietot saskarsmes pamatprincipus.
3.9. Izraudzīties darbiniekus konkrētu uzdevumu izpildei.
3.10. Iepazīt un uzklausīt savus darbiniekus.
3.11. Sadalīt darba uzdevumus atbilsīgi strādājošo kvalifikācijai, prasmēm un iemaņām.
3.12. Strādāt komandā.
3.13. Pieņemt lēmumus savas kompetences ietvaros.
3.14. Rūpēties par darbinieku darba apstākļiem.
3.15. Organizēt darbinieku kvalifikācijas pilnveidošanu.
3.16. Objektīvi novērtēt darbinieku darba kvalitāti.
3.17. Pielietot nemateriālās motivēšanas metodes.
3.18. Organizēt darbinieku atpūtu.
3.19. Izmantot saskatsmes pamatprincipus un prasmes.
3.20. Ievērot konfliktu risināšanas metodes pielietot tās nepieciešamības gadījumā.
…