Iekārtu izvēles pamatojums
Šajā iekārtu izstrādes variantā darba autores izvēlējās gastronomisko produktu griešanas iekārtu Automatic - belt transmission, lai sagrieztu vārītu gaļu; dārzeņu griezēju CL30, lai sagrieztu vārītos dārzeņus – kartupeļi, bietes un marinētus gurķus; dārzeņu griezēju CL25, lai sagrieztu olas un sieru; gaļas masas mikseri IMP/70, lai sajauktu salātus; darba galdus ar apakšējo plauktu no nerūsējoša tērauda AISI 304.
Priekšrocības:
Ar griešanas iekārtām visas salātiem nepieciešamās izejvielas tiek sagrieztas ievērojami ātrāk un kvalitatīvāk, katrai izejvielu grupai ir izvēlētas atbilstošas iekārtas, salātu fasēšana notiek mehanizēti, darba galdi katrā ražošanas telpā ir paredzēti pēc iespējas atbilstošāki un tā, lai darbinieki pie tiem strādājot, darbu veiktu pēc iespējas ātrāk.
Trūkumi:
Izvēlētajā iekārtu izstrādes variantā kā trūkumu varētu uzskatīt to, ka salātu fasēšanu ir paredzēts veikt ar rokām, kas ievērojami paildzina darba ilgumu, kā arī tas, ka dēļ tā, ka salātu fasēšanu veic ar rokām, papildus jāparedz darbinieks fasēšanas telpā.
…