Monitoru kontrole notiek ne retāk kā 1 reizi mēnesī, tās rezultāti tiek atzīmēti „Objekta deratizācijas kartē”. Uz shēmas tiek parādīti riska punkti un monitoru uzstādīšanas vietas.
3. Grauzēju skaita kontrole.
Grauzēju iznīcināšana visā objekta iekšienē, izliekot slēgta tipa stacionāras barotavas ar deratizācijas līdzekļiem telpās, kas nav saistītas ar pārtikas produktu glabāšanu un izgatavošanu. Telpās, kas saistītas ar pārtikas apriti, pamatojoties uz normatīviem dokumentiem un ES normatīvu rekomendācijām, grauzēju iznīcināšana (to skaitā arī kontrole) notiek izmantojot aprīkojumu un līdzekļus, kas nesatur toksiskas vielas.
Pielieto tikai LR atļautus preperātus, kuriem ir kvalitāti apliecinošs dokuments.
Tiek izvēlēta metodika, lai panāktu maksimālu deratizācijas efektu, vienlaikus nenodarot kaitējumu apkārtējai videi. Pilnībā tiek nodrošināts, ka netiek piesārņota pārtika un nenodarīts kaitējums cilvēkiem.
…