11.Profesionālās darbības veikšanai nepieciešamās profesionālās kompetences:
Spēja plānot un koordinēt savu darbu viesmīlības uzņēmumā, nodrošinot darbā lietojamo resursu pilnvērtīgu izmantošanu.
Spēja tiekties uz kopēju uzņēmuma mērķu sasniegšanu, izmantojot savā darbā vispārējās un profesionālās zināšanas.
Spēja strādāt individuāli un komandā, izmantojot saskarsmes un viesmīlības pamatprincipus.
Spēja ievērot higiēnas, vizuālā tēla (formas tērps, apavi, matu sakārtojums, dienas grims), uzvedības, kultūras un pieklājības normas.
Spēja lietot drošus darba paņēmienus darbības procesā, praktiski izmantojot darba un vides aizsardzības zināšanas, kā arī ievērojot tehnoloģisko iekārtu, inventāra un sertificēto ķīmisko līdzekļu lietošanas noteikumus.
Spēja pārzināt telpu uzkopšanas veidus un secību.
Spēja pārzināt uzņēmuma darba organizāciju.
Spēja veidot pozitīvu attieksmi pret darba vietu un izvērtēt sava darba rezultātu.
Spēja sazināties ar viesi valsts valodā un vismaz vienā svešvalodā.
Spēja piedāvāt pastāvīgu un noturīgu sava darba kvalitāti.
Spēja apgūt jaunas profesionālās iemaņas, iepazīstoties ar jaunāko profesionālo informāciju un piedaloties pieredzes apmaiņas programmās atbilstoši darba devēja prasībām.
Spēja pilnveidot svešvalodu un profesionālās terminoloģijas lietošanu.…