Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:820440
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

KĪMISKAIS SASTĀVS, E PIEDEVAS, IESPĒJAMĀ IETEKME UZ VESELĪBU
• Konservants E260 – ilgākai uzglabāšanai. Uzskata par nekaitīgu lietošanai uzturā.
• Dakstroze - vienkāršs ogļhidrātu avots, to var pievienot, lai saglabātu pārtiku un palielināt glabāšanas laiku. Ja lieto lielos daudzumos, tad uzglabājas kā tauki organismā un var novest pie aptaukošanās.
• Virces – garšviela. gaiši pelēkas, apaļas sēklas, lielākas par melno piparu sēklām.
• E675 - skābuma regulētājs, garšas pastiprinātājs.
• E621 - mononātrija glutamāts, pastiprina garšu un smaržu. Noslēpjs bojāta produkta piegaršu un imitē svaigumu arī tad, kad tas jau zudis. Izraisa gremošanas, bet arī asinsrites, elpošanas un maņu orgānu sistēmas, kā arī nervu sistēmas bojāšanā. Var saasināties astmas lēkmes, pasliktināties redze un piemesties ne tikai galvassāpes, bet pat depresija.
• E120 karmīnskābe - krāsu uzlabotājs. Var izraisīt astmu, nātreni.
• Maltodekstrīns – cukurs. Izraisa ātru insulīna līmeņa pieaugumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties