12. Viesībās nav aicināti papildu viesi – mūziķi vai tulki, jo tie nav nepieciešami.
13. Kad ieradušies visi viesi, tie tiek aicināti pie galda, kur katram viesim atvēlēta 60 – 80 cm liela vieta.
14. Jubilārs - sieviete sēž galda galā. Viņai abās pusēs pie galda sēž vīriešu kārtas pārstāvji, aiz sievietēm atkal sēž sievietes.
15. Uz galda atrodas balts galdauts 25 – 30 cm pāri galda malai.
16. Uz galda novietotas uzkodas – augļu, dārzeņu, gaļas, zivju un salātu plates, kas skaisti noformētas. Šie ir koplietošanas trauki, vēl uz galda atrodas ūdens un sulas lielās krūzes.
17. Galda vidū atrodas ziedu pušķis, kas, protams, neaizsedz skatu viesiem.
18. Katram viesim pretī novietoti individuālie trauki, kas no galda malas atrodas 2 cm attālumā. Apakšējais šķīvis ir pamat šķīvis (diametrs 31 – 33 cm) uz tā novietota salvete, lai nākamais šķīvis neslīd. Mielojoties ar uzkodām uz pamat šķīvja tiek novietots uzkodu šķīvis (diametrs 21 cm). Šķīvim kreisajā pusē atrodas dakšas, bet labajā pusē naži, kuru asmens novietots uz šķīvja pusi. Tālāk no šķīvja atrodas uzkodu nazis un dakša, pirms tam seko pamatēdienu galda piederumi. Šķīvja augšpusē uz galda novietota deserta dakša un karote. …