Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:431482
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5.1. Ogļhidrāti (OGH) ir galvenais enerģijas avots un tie arī šūnas sastāvdaļa.
Atkarībā no molekulu skaita, ogļhidrātus strukturāli iedala monosaharīdos jeb vienkāršos cukuros, disaharīdos un polisaharīdos jeb saliktos cukuros.
Monosaharīdi sastāv no vienas molekulas un uzturā tos galvenokārt pārstāv glikoze un fruktoze, kas ir augļos, ogās, dārzeņos, medū.
Disaharīdi sastāv no divām monosaharīdu molekulām un uzturā svarīgākie no tiem ir saharoze, laktoze un maltoze.
Polisaharīdi uzturā galvenokārt ir cietes, glikogēna un celulozes veidā. Tos satur visi graudu produkti.

5.2. Glikozes līmenis asinīs.
Cilvēkam tukšā dūšā glikozes daudzums ir salīdzinoši konstants – 3,3 – 5,5 mmol/l. Uzņemot daudz ogļhidrātus, glikozes daudzums organismā strauji palielinās – rodas uztura hiperglikēmija.

5.3. Hipoglikēmiskā koma.
Ja glikozes daudzums organismā samazinās līdz 2,5 mmol/l > hipoglikēmiskā koma: krampji, murgi bezsamaņa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties