Secinājumi
1. Visiem cilvēkiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, svara, auguma, nodarbošanās , kas ir asinsdonori, jāizmaina uztura normas, kuras ir norādītas teoretiskā daļā.
2. Asins atdoto daudzumu komponsē uzturvielas, kas ļauj secināt, ka uzturvielas(īpaši olbaltumvielas, Fe, C vitamīns) īpaši svarīgas asins veidošanā.
3. Jāsaglabā ogļhidrātu daudzums, lai nodrošinātu enerģiju.
Ieteikumi
1. Asinsdonoriem vēlams izdzert 1,5-2 litri ūdens dienā, lai atjaunotu normālu asins daudzumu.
2. Pēc asins nodošanas vajdzīgi ēdieni, kuros ir Fe – austeres, graudi, plūmju sula, varītās pupas, cepti kartupeļi ar liellopu gaļu.
3. Fe uzsūkšanu organismā veicinās C vitamīns, tāpēc, ēdot ēdienus, kas satur Fe un C vitamīnu, organismā strauji palielināsies Fe daudzums.
4. Daži ēdieni kavē Fe uzsūkšanos, tāpēc no tiem pēc asins nodošanas būtu jāatsakās. Šadi ēdieni ir, piemēram, zemenes, limonāda, tēja, spināti un rabarberi.
…