1.Centieties veicināt zīdaiņa ēdināšanu tikai ar krūti līdz 6 mēnešu vecumam .
2.Ik dienas dažādojiet savu uzturu.
3.Samērojiet savu ēdienkarti ar fizisko aktivitāti, lai saglabātu ķermeņa masu ieteiktajās robežās.
4.Uzņemiet katru dienu 2 – 3 l šķidruma, tai skaitā ūdeni.
5.Ēdiet vairāk graudaugu produktus (īpaši pilngraudu) un kartupeļus. Ieteicamais daudzums 800 g dienā.
6.Ēdiet vairāk dārzeņus, augļus un ogas, īpaši vietējos. Ieteicamais daudzums vismaz 400 g dienā.
7.Katru dienu lietojiet 500-750 ml pienu vai skābpiena dzērienus, izmantojiet piena produktus ar pazeminātu tauku saturu.
8.Ēdiet pākšaugus, zivis vai liesu gaļu. Ieteicamais liesas gaļas daudzums nedēļā 300-600 g, zivis vismaz divas reizes nedēļā.
9.Samaziniet margarīna, treknas gaļas, sviesta patēriņu. Lietojiet nedaudz eļļas.
10.Ierobežojiet uzturā sāli, cukuru un tos saturošus produktus.
11.Pieaugušie, ja lietojat alkoholu, ievērojiet mērenību un kvalitāti. Nepārsniedzot 0,5 l alus vai 0,25 l vīna vai 0,06 l degvīna dienā.
12.Rūpējaties par mājās lietotā uztura drošumu un kvalitāti.
* - veseliem pieaugušiem cilvēkiem, ieteicamos produktu daudzumus rēķinot uz vidējo ķermeņa masu ~ 70 kg
2.Ik dienas dažādojiet savu uzturu. …