Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:593280
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.07.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Uliss” ir viena no spilgtākā īru rakstnieka Džeimsa Aloizija Džoisa (1882 - 1941) modernisma* grāmata, kurā tiek atmesti tradicionālie romāna vēstījuma komponenti. Šis romāns ir viens no neprastākajiem darbiem pasaules literatūrā. „Uliss” ir grāmata, kura ir aicinājusi pārvērtēt pasaules uzskatus par literatūru.
“Uliss” ir vienas dienas, proti, 1904. gada 16. jūnija dienas – ceturtdienas detalizēts apraksts. Šajā dienā Dublinas ielās dzīvo cilvēki, kuri pastaigājas, ēd, sarunājas un risina savas fizioloģiskās un filozofiskās problēmas.
Džeimsa Džoisa romāns „Uliss” ir sarežģīts teksts, kurš ir piepildīts ar neskaitāmām literatūras, reliģijas, vēstures un mitoloģijas reminiscencēm. Caur šīm reminiscencēm un alūzijām, kuri nāk no pagājušo gadsimtu tekstiem, autors tagadējā Dublinas dzīvē ietver daudzus gadsimtus un to kultūru. Līdz ar to lasītājam nepieciešams orientēties citu tautu kultūrā un literatūrā.
Džoiss savā darbā piedāvā lasītājam iegrimt it kā citā pasaulēt tā ir cilvēku domu pasaule, kur tiek modināta guļošā apziņa, kura ar virtuozā teksta palīdzību modinās cilvēkā jaunas jēgas meklējumus lasītājam. „Uliss” ir romāns, kurš liek domāt, tā ir tieša mūsu domu imitācija.
Džeimsa Džoisa romānam ir arī biogrāfiska nots, par to liecina romāna izvēlētais laiks – 1904. gads 16. jūnijs, tā ir diena, ka Džeimss pirmo reizi satikās ar savu topošo sievu Noru, turklāt laikapstākļi un atsevišķi notikumi bija tieši tādi, kādus Džeimss attēloja romānā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1403882
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties