Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Ūdens ķīmiskais sastāvs, fizikālās īpašības. Ūdens higiēniskais novērtējums pēc tā organoleptiskajām īpašībām

     

    Konspekts2 Ģeogrāfija, Ķīmija

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:975569
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Garšas un smakas
Garšas un smakas intensitāte nedrīkst pārsniegt 2 balles (200 C temperatūrā). Dzeramajam ūdenim jābūt ar patīkamu, atsvaidzinošu garšu, bez jebkādas piegaršas. Tikai tādu ūdeni ir patīkami lietot slāpju remdēšanai.[1.;60]
Ūdens garša ir atkarīga no minerālvielu satura, temperatūras, no izšķīdušo gāzu daudzuma. Ūdeni vārot, gāzu un sāļu daudzums tajā samazinās un tas kļūst negaršīgāks. Ja dzelzs sāļu daudzums pārsniedz 0,3-0,5 mg/l, tad ūdenim ir nepatīkama tintes piegarša.[1.;62.]
Smakas var būt dabiskas un mākslīgas izcelsmes. Dabiskās smakas rodas, ūdenstilpēs savairojoties ūdensaugiem, aktinomicētēm un to izdalītiem produktiem. Mākslīgās- ja ūdenstilpēs ieplūst rūpniecības uzņēmumu notekūdeņi, atkritumu bedru ūdeņi utt.( http://www.gudrinieks.lv/referati/ieskaites-darbs/udens.html)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1331502
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties