Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:647415
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Termiski apstrādājot, produkti zaudē daļu savas uzturvērtības, tomēr tas dod iespēju dažādot ēdienu garšu, kā arī iznīcināt produktos esošos patogēnos mikrobus. Produktu termiskajai apstrādei ir arī sanitāra nozīme. Termiski apstrādājot produktus, galvenokārt tos, kas satur olbaltumvielas, produkti kļūst cilvēka organismam labāk izmantojami. Karsēšanas laikā olbaltumvielas izmainās (denaturē) un gremošanas fermenti tās labāk šķeļ. Ir arī tādi produkti, kā kartupeļi, olas, pupiņas, kas satur inhibitorus – vielas, kuras kavē gremošanas fermentu darbību, bet termiskās apstrādes laikā šīs vielas noārdās. Arī ciete, ko satur daudzi produkti, karstā ūdenī uzbriest, pārvēršas klīsterī un vieglāk pakļaujas ferments amilāzes iedarbībai gremošanas traktā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1233225
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties