• Taizemes tradīcijas, ēdieni, īpaši svētki, ievērojami cilvēki.
Katru gadu, laikā no 13. līdz 15.aprīlim Taizemē ar vērienīgu laistīšanos tiek sagaidīts jaunais gads „Songkran”. Tā sagaidīšana sakrīt ar Jaunā gada iestāšanos arī vairākās citās Āzijas valstīs.
Kukaiņi pārsvarā tiek lietoti cepti, saranča un ūdens vaboles aizvieto čipsus. Atšķirībā no skorpioniem, kurus uzskata par delikatesi, tārpi ir nacionālais ēdiens - tie ir lēti un garšīgi. No milzīgām, pēc jūras smaržojošām garnelēm gatavo neskaitāmi daudz dažādu ēdienu, no kuriem gardākais ir tradicionālā zupa “jam kung”. Taizemiešu kulinārijas tradīcijas apvieno neiedomājamas lietas. Piemēram, saldu un piparotu. Uz galda liek visus cienastus uzreiz. Galvenais kritērijs – lai viss izskatītos skaisti un būtu garšīgs. Pipari un citas garšvielas nepieciešamas, lai pasargātu organismu no infekcijām, kuru karstajā klimatā ir ļoti daudz. Taizemiešu ārsti ar pipariem ārstē pat kuņģa čūlu. Spirtoto dzērienu sortiments neizceļas ar daudzveidību. Parasti taizemieši priekšroku dod ūdenim, sulām un tējai. Reizēm viņi dzer alu un ļoti reti vietējo viskiju, kuru dažreiz sajauc ar čūskas asinīm.
…