Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:670390
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Plaši atzīmēti (tradicionāli) svētki

Tādiem plaši atzīmētiem svētkiem, kā Ziemassvētkiem, Lieldienām vai Jāņiem ir iedibinātas plaši pazīstamas tradīcijas gan Latvijā, gan visā pasaulē. Latvijā ik gadu šīs starptautiskās paražas kļūst aizvien populārākas. Pat valsts svētkos, kas savā būtībā ir katras valsts individuāls pasākums, var manīt internacionālas un amerikāniskas iezīmes. Tomēr, lai arī katra ģimene atlasa sev pieņemamākos svinēšanas veidus un paņēmienus, kopumā šie svētki tiek atzīmēti līdzīgi visos namos.
Lieldienas

Svētku organizēšana: atkarībā no apstākļiem un vēlēšanos, svētki var norisināties gan šaurā ģimenes lokā, gan kopā ar visiem radiniekiem, paziņām un draugiem. Svētku organizēšanu nepieciešams sākt vēlākais dienu pirms svētkiem.
Darāmie darbi: telpu rotāšana, olu krāsošana un galda noformēšana. Telpu vislabāk rotāt vismaz dienu pirms Lieldienām, lai svētki sāktos jau priecīgā gaisotnē. Olu krāsošanas laiks parasti tiek izvēlēts katrā ģimenē individuāli, to dara dienu pirms Lieldienām, vai pašā svētku rītā.
Ēdienkarte: Lieldienās galvenās ir olas un to ēdieni. Olas tradicionāli ēd ar sāli vai sāli un sviestu (margarīnu), bet mūsdienās tikpat populāri ir tās lietot ar majonēzi. Lieldienas mūsdienās ir lielākoties kristiešu svētki, galdā tiek celts arī kuličs jeb pasha.

Lieldienu pildītās olas
1. Cieti vārītas olas
2. Majonēze
3. Pipari
4. Sinepes
5. Sāls
6. Dažādi zaļumi dekoram

Olas vāra aptuveni 10 minūtes, kad tās izvārījušās un mazliet atdzisušas, pārgriež uz pusēm un izņem olu dzeltenumus. Tos ieliek atsevišķā bļodiņā un sajauc ar majonēzi, sinepēm, sāli un pipariem. Gatavo masu ievieto atpakaļ olā. Dekorē ar zaļumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties